Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/preteznovedro

Marketing

fjaka


Image Hosted by ImageShack.us

Odselili vi polako...jedan po jedan, a ja još tu.
Pijem svoju prvu kavu danas i ne dam se otjerati tako lako!;o)
Istina je da imam puno obaveza i da me čeka dosta neobavljenog posla, istina je i da mi je u desno rame kroz prozor upeklo sunce koje mi ne da vratiti se u kuću kad se pojavim vani. Istina je i da je velika većina vas nestala pa mi je malo dosadno, a i to da sam umorna, da mi je vruće i da nemam vremena zaletiti se do plaže i napokon uskočiti u more.
A ja tu gubim vrijeme s vama. Zapravo, ne s vama...vas nema, vi ste pametni i otišli ste svatko svojim putem...do jeseni. Ma nema veze, dobro je meni i samoj.
Lažem. Vraćajte se! burninmad
Naletila sam na nekom blogu na nešto slično štafeti, ovaj put s filmovima i piscima.
Nisam mislila to pisati...al ajde neka;

filmići:
* Forrest Gump
* Troy
* Kralj Arthur
* Sjećanja jedne Gejše
* Pretty woman
* Pearl Harbour
* Tristan & Isolde
* Prljavi ples
* Ponos & predrasude
* Seven years in Tibet
* How to lose a guy in 10 days
* Moulin Rouge
* Život je lijep
...i još puno, puno onih kojih se sad ne mogu sjetiti....

riječi:
* Pablo Neruda
* G.G. Marquez
* Charles Baudleaire
* F. Garcia Lorca
* Dostojevski
* Paulo Coelho
* A.G. Matoš
* G. Flaubert
* F. Petrarca
* Dante
* J.D. Salinger
....i još jako puno onih koji znaju s riječima....

I tako...ma iskreno, i mene drži neka fjaka. Samo bi ležala na suncu i uživala.
Kad se zavalim na onu ležaljku sa sladoledom ili ledenim čajem u ruci, ne dižem se iz nje satima. Ili barem dok me ne natjeraju. Nije da si mogu priuštiti toliko izležavanja, ali trenutno samo za to imam volje.
Sve drugo bi ionako bilo kontraproduktivno. A to ne želimo!:)
Ovaj vikend mi je proletio prebrzo, općenito mi se čini da vrijeme leti zadnjih godinu dana.
Još malo i 01. 06, a onda sezona, turisti, a s njima i moje sezonsko radno mjesto koje me uveseljava već 4 godinu zaredom. Muka mi je kad pomislim na tacnu i svakodnevno ustajanje u 6 ujutro, ali znam da izbor sezonskih poslova nikad nije bio prevelik. Neće ni biti. Ljeti se, tu na moru barem, možeš zapositi isključivo kao konobar, kuhar, radnik na brodu, u pekari ili trgovini, biti animator djeci ilitiga dadilja, možeš prodavati izlete po plaži, sladoled, suvenire i razglednice. To bi bilo to. Manje-više.
Mene je dopalo ovo prvo, često kažem da je to faza u životu svakog čovjeka...svi jednom uzmu tacnu u ruke. Na dan, dva ili na cijeli život. Nije važno, svi je poznaju.
Srećom, ja samo ljeti!:) Unatoč svemu tome, drago mi je da je napokon stiglo i da sam nakon one duge zime i ja došla na svoje! Ako zanemarimo turiste koji te uporno gaze dok hodaš cestom, 14-ogodišnjake u crnom koji kradu po kiosku, otopljeni sladoled iz svako druge škrinje, veeelike gužve na plažama preko vikenda i još par iritantnih sitnica, ja sam osoba koja obožava ljeto. Živim za ljeto, dišem ljeto, sanjam ljeto. I napokon je tu!cerek

Post je objavljen 15.05.2007. u 10:06 sati.