Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Čestitka ZET-u

Kako smo se složili na pivi nakon utakmice u Kranjčevićevoj, ideja s naplatom parkinga SMS-porukama je bila upravo briljantna. Jednako važno, izvrsna je bila i izvedba. I danas kad dođu gosti iz Austrije ili Amerike, čude se kako ta stvar toliko dobro funkcionira.
Evo, od jučer se i karte u ZET-ovim tramvajima, pretpostavljam i autobusima, mogu kupiti ovako: ZG8585.
To je upravo sjajno. Pričalo se o tome već neko vrijeme i baš prije par dana mi je palo na pamet da bi ZET mogao tom prilikom i ukinuti glupe "A" i "B" smjerove. Jednostavnije je mnogo da platiš kartu i onda se voziš kamo ti srce želi tih svojih 90 minuta. I još sam mislio, kad uvedu SMS karte, kako će putnik namjernik znati jel se vozi u A ili u B smjeru? Bolje je da smjerove ukinu. Neće to biti veliki gubitak, a pojadnostavnjuje znatno.
Za nevjerovat, ali točno to su učinili. Uđeš u tramvaj, utipkaš SMS s onim kodom i voziš se - ili stojiš, to već ovisi o tome kakve si prometne sreće.
Jedino bih još pitao jesu li u tom istom smislu i resetirali automate u tramvajima za poništavanje karata.
Nadam se da jesu. Ili će ubrzo. Ne mijenja na stvari, jer sve zajedno nas dovodi u vjerovali-ili-ne situaciju. Tj. da čestitamo ZET-u. Ali, kad su zaslužili, evo:
ZET-e, sve čestitke!


Post je objavljen 15.05.2007. u 00:42 sati.