Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trudnjacha

Marketing

kada pomislim na sam porođaj, izbezumim se. napadne me iskonski strah od bola i poželim da taj porođaj nekako preskočim. ono, budem trudna koliko treba i onda samo više nisam trudna i nunam bebu. i, ako može, da beba od samog početka, da ne kažem dolaska na svet, spava noću i plače minimalno.

stvarno ne znam tačno kom mudrom umu je palo na pamet da ženskoj čeljadi u porodici priča horor priče iz porodilišta. te ostale makaze u stomaku nakon carskog reza (u manje strašnim slučajevima u pitanju je samo gaza koja ostaje u stomaku), te rascepila se karlica prilikom prolaska bebinih ramena kroz izvor života, te boli nenormalno, a babice i doktori sadistički govore ajd' ne prenemaži se, te agonija traje satima... kao što rekoh - HOROR.
pa ja sad, surprisingly, malo imam strah od tog porođaja.
no, postoji nekakva injekcija protivu bolova a i smislila sam da je jako dobro da DM prisustvuje mom mučenju. i da podseti doktora da izvadi gazu iz stomaka ili da utuče prisutnu sestru ako ne saoseća sa mnom. prosto, da bude tu za svaki slučaj. da me drži za ruku. da imam na koga da urlam ako zatreba.

e, ali - paz'te sad - da bi ponosni otac prisustvovao tom miracle of life događaju, mora da se isprsi za [ta-ram!] ... 15 hiljada dinara!!! da da, cijena prava sitnica. do pre neki dan je to zadovoljstvo koštalo 7 tisuća, ali načelnik porodilišta misli da buduće očeve treba OBESHRABRITI u suludoj nameri da prisustvuju porođaju, te da stoga treba podići cenu. nabijem ga tako patrijarhalnog na dildo za vaginalni ultrazvuk. da dodam, epidural (što je ona lokalna anestezija za trudnjače) sad košta 10 tisuća (do pre par dana je koštala 4.500).
dakle, da me ne bi bolelo i da bi DM bio pored mene, mi treba da damo 25 000 dinara. štoćereći, nešto više od 300 jura. kul. pa za te pare sam mogla da ugradim nove sise. a možda i da kupim bebu.

kakva država, pjuk.


težina: ne znam kako, ali jutros je bila 58.5 kg. jupi?
ali mi je zato izašla nova bubuljica na bradi. sad izgledam kao debela tinejdžerka koja ne vodi računa o svom tenu.
struk ne pominjem više.


Post je objavljen 14.05.2007. u 15:16 sati.