Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

LOŽIVO ULJE ISCURILO U POTOK U BRZAJU KOD SISKA

Nekoliko dana curilo je loživo ulje u potok pokraj Dječjeg groblja na Brzaju. U početku je to bila mala mrlja, ali se iz dana u dan širila. Kada je jučer Snježana Zadrović spazila da se duž potoka širi opasna tekućina, odlučila je pozvati policiju.

Stanari zaprepašteni
- Ne mogu shvatiti da ti ljudi nisu opazili da im istječe loživo ulje iz spremnika. Krivi su i ako nisu znali, a pogotovo ako su to znali i namjerno prešućivali. Nerazumljivo je da nisu obavijestili mjerodavne organe i da su mislili da to nitko neće vidjeti. Trebali su to prijaviti. Kako je moguće da su svi stanari to uočili, a da krivci nisu? - pita Vanda Polimac.

- U početku sam mislila da je netko prolio lak u potok i nisam tome pridavala veću pažnju, ali kada sam sutradan vidjela da se lokva širi zabrinula sam se. Sve je krenulo od montažnih kuća koje se nalaze na početku ulice. Mislim da je netko od njih to skrivio - rekla je susjeda Ines Mikloš.

Na tome području igraju se djeca i šeću građani s kućnim ljubimcima jer su u blizini stambene zgrade, pa su najviše zabrinuti susjedi zbog toga incidenta.

Dvije mrtve krtice
- Više nismo mogli biti tu od smrada nafte. Djeca se tu igraju i da je netko slučajno upalio šibicu mogla se dogoditi gora nesreća nego što je ova. Kada sam vidjela dvije uginule krtice uz sam potok, odlučila sam nešto učiniti. Nazvala sam policiju da intervenira jer sam se uplašila da se ne dogodi u Sisku ono što se dogodilo u Karlovcu - kaže Snježana Zadrović.
Dodala je da je to nekad bio potok i da postoji prirodni izvor udaljen nekoliko stotina metara u smjeru autobusne postaje. Potok je pretvoren u odvodni kanal.

- Umjesto da su mjerodavni uredili taj izvor i napravili bunar s izvorskom vodom, pretvorili su ga u ruglo. Ovdje se baca smeće, kosti... Svašta se može tu naći - dodala je Snježana Zadrović. Pokušali smo stupiti u kontakt s vlasnicom kuće koja se sumnjiči za onečišćenje potoka, ali nismo uspjeli. Nakon prijave građana na teren su izišli policija, vatrogasci, inspektorica zaštite okoliša, te djelatnici firme MC, koji su očistili teren.


::IZ MEDIJA::
Loživo ulje u potoku uznemirilo građane (Večernji list)

Post je objavljen 09.05.2007. u 07:22 sati.