Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/insidelove

Marketing

Mama



Image Hosted by ImageShack.us





Hrabrost moje majke, a i činjenica da je sutra majčin dan potaknula me ja na ovaj post. Naime, ona je medicinska sestra. Odabrala je zanimanje koje je vrlo teško i zahtijeva mnogo truda i ljubavi prema ljudima. A kakvih se tek gadosti nagleda, za mene bi to i u snu bila noćna mora, jer krv ne mogu niti vidjeti. Jednom prilikom dok sam se porezala, pala sam u nesvjest, zbog krvi koju sam vidjela, naravno. Sva sreća pa je ona bila uz mene. I moje obje tetke su također medicinske sestre. Pošto je moja mama najstarija, valjda su se i one ugledale na nju, te krenule njezinim stopama.
Divim se takvim ljudima, iz dana u dan. Što sve njihove oči ugledaju u jednom danu....Toliko borbe za život i to iz minute i minutu. S obziorm i na to da moja mama radi u jedinici intenzivnog liječenja, gdje leže baš najteži slučajevi, koji sami ne mogu disati, te oni koji su na buđenju poslije operacije, time je njezin posao još teži. Iz njezinih priča, a sve su dosta potresne, a uz to i meni gadljive, saznala sam i naučila puno toga. Ali zaista, nikada ne bi mogla raditi takav posao. Da svakog dana moram prati ljude koji nuždu obavljaju u krevet, da gledam kako krvare i još mnogo toga. To bi za mene i za moj želudac bilo previše.
Nedavno su imali pacijenticu koja je kod njih ležala 3 godine, znači njezin život su bili aparati, a ona je bila biljka i prije otprilike mjesec dana je umrla. Moja mama je otišla na njezin sprovod, jer se navikla da je ona tamo, ipak 3 godine nije malo.
Uz toliko stresan i naporan posao, ona ima u sebi toliko ljubavi koju je uvijek spremna podijeliti s drugima, iako radi jedan cijeli dan znači od 7 do 19, idući dan od 19 do 7 i onda ima dva dana slobodno. A taj prvi dan kao da niti nije slobodan kad izađe iz noćne. No, naviknula se ona na to, čak niti ne spava prije noćne, a niti kad dođe. Preko 20 godina radnog iskusta u takvoj struci, zaista čovjek se navikne na sve.
Uglavnom, presretna sam što imam mamu koja svakodnevno pomaže ljudima, koja gleda smrti u oči, koja ima toliko snage i toliko je jaka žena.
Svim majkama želim sretan MAJČIN DAN.


Post je objavljen 12.05.2007. u 19:36 sati.