Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Unutarnja inteligencija

Postoji jako mali broj ljudi koji nisu pod utjecajem ega. Kod svih nas ostalih on je izražen više ili manje. Alternativa egu je unutarnja inteligencija, Bog, viša sila ili kakogod to već nazvali.

Majka Tereza je primjer osobe koja je bila potpuno prepuštena vodstvu te više inteligencije - ona sama je rekla da je ona samo "olovka u Božjim rukama". Iako je imala velike rezultate u svom životu, potpuno se je odrekla zasluga za te rezultate i prepustila ih Bogu.

Napisao sam više postova o produktivnosti. U tim postovima sam se bavio sa pitanjima kako održati sve što nam je bitno u životu u određenoj ravnoteži. Naime, sve zahtjeva svoje vrijeme - i ako se posvetimo jednom području, onda nećemo imati vremena za neko drugo područje. I u postu Produktivnost i duhovno vodstvo sam došao do toga da je meni jedini način da stvarno živim uravnoteženim životom taj da imam duhovno vodstvo koji vidi širu sliku i koji me usmjerava da pravilno djelujem jer jedno takvo planiranje nadilazi moje sposobnosti.

Na mojem putu Sadašnjeg trenutka očekujem da se u nekom trenutku ego ugasi i kontrolu preuzme unutarnja inteligencija. Dok se to ne dogodi, znači da još nisam ostvario svoju životnu misiju. To će se možda dogoditi za tjedan dana, možda za nekoliko godina. Poslužiti ću se ratnom metaforom iako ona nije najprikladnija za sadašnji trenutak, pa ću reći da sam dobio nekoliko vrlo važnih bitaka u eliminaciji onoga što me ometa da budem Tu i Sada. Još ih imam za dobiti, ali sam prilično samopouzdan da ću i to ostvariti bez nekih većih problema jer ima nešto u meni što se je probudilo i što je prilično moćnije od svih otpora i bugova u mojem softveru. To nešto mislim da mi samo ostavlja privid da sam ja taj koji je dobio te bitke, iako mislim da zasluge idu tomu nečemu.

Kada se to dogodi tada to znači sljedeće:
- prepušten sam Bogu i njegovom vodstvu: to znači da ako i postignem velike rezultate, zasluge idu njemu, a ja sam samo olovka u njegovim rukama. Ali to znači da sam i završio sa ciklusom karme - jer što god da napravim, nije moja namjera iza toga i karma se ne vezuje na mene.
- zbog vodstva Više sile mogu biti miran da ću akciju koju poduzmem biti ona najbolja za opće dobro
- ja iz svega toga imam unutarnju sreću neovisno o vanjskim okolnostima - i to je jedino što mi stvarno treba.

Stvarno vjerujem da je najbolja usluga koju mogu napraviti svijetu ta da budem u Sadašnjem trenutku i da se prepustim unutarnjoj inteligenciji. Bilo što drugo nema ni približno sličan učinak.

Ako ja dobro razumijem Isusa, tada i on kaže "Neka bude volja Tvoja." - i to je ono što sam ja spreman do kraja mojeg života živjeti.

Dok pišem ovaj post, svjestan sam da će svaki od čitatelja imati neku svoju projekciju mene i ovoga što pišem. Nekome će se to učiniti kao fantaziranje, nekome kao jako smisleno, nekome kao hrpa gluposti... Ljepota je u tome da vaša projekcija nema nikakvog utjecaja na moj put, već jedino što je bitno je da idem njime. yes

Post je objavljen 10.05.2007. u 08:27 sati.