Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

BLOODY SUNDAY: Nash head2head with Parker, Panathinaikos osvojio Euroligu...2nd STATION: Warriors @ Utah


Image Hosted by ImageShack.us
BLOODY SUNDAY IN PHOENIX: Steve Nash #13 of the Phoenix Suns after colliding with Tony Parker #9 of the San Antonio Spurs in Game One of the Western Conference Semifinals during the 2007 NBA Playoffs at U.S. Airways Center May 6, 2007 in Phoenix, Arizona. (Copyright 2007 NBAE (Photo by Garrett W. Ellwood/NBAE via Getty Images))


PRIZNANJE: CENTAR MACCABIJA TREĆI PUT UZASTOPCE U PETORCI EUROLIGE I PETI PUT MEĐU NAJBOLJIH DESET
Vujčić: "Više bi mi značila hrvatska medalja nego MVP nagrada"

Hrvatsku košarku mogla bi pogoditi stara židovska kletva dabogda imao pa nemao. Cijela domaća košarkaška javnost pribojava se da će takva poruka doći upravo iz Izraela, vezano uz moguće odbijanje Nikole Vujčića da igra za reprezentaciju na EP-u.

- Dogovorili smo se; kada završi izraelsko prvenstvo i kada se odmorim, doći ću u Zagreb, oko 20. lipnja navratit ću u prostorije Saveza i kazati što sam odlučio najavljuje Vujo.



Susret s Radićem

Ako je njegova odluka "ne", ona će nam tim teže pasti jer Vujčić je upravo treći put uzastopce izabran u prvu petorku Eurolige. Izgubiti takvog igrača bio bi novi težak udarac za višestruko nokautiranu hrvatsku reprezentaciju. Ona bi ražalostila navijače i razočarala suigrače.

- Ili ću ražalostiti košarkašku javnost ili sebe. Kako god bilo, vi ćete imati što pisati svjestan je Nikola težine svoje odluke.

A da on nije ravnodušan prema dosadašnjim neuspjesima nacionalne vrste, svjedoči nam i izjava prije puta u Atenu.

- Dao bih svoje pojedinačne nagrade za hrvatsku medalju. Čak i da me izaberu za najboljeg igrača Eurolige (MVP) i tu bih nagradu dao samo da vidim Hrvatsku na postolju.


NAJBOLJE AKCIJE 16. DANA DOIGRAVANJA (07/05/07)..

A da bi se to dogodilo, upravo bi Vujčić trebao prednjačiti.

Kao što je prednjačio u subotu navečer na gala večeri u atenskoj koncertnoj dvorani Megaron, gdje je treći put zaredom izabran u euroligašku petorku sezone.

Gost Final Foura bio je i Danko Radić, no njih dvojica nisu se srela. Htio je Danko, unatoč nezavidnom zdravstvenom stanju, i do Tel Aviva, ali je sam Nikola rekao da takva žrtva nije potrebna i da će on doći u Zagreb.

Vujčić se nije protivio što je nagradu za najboljeg igrača Eurolige dobio Papaloukas, igrač koji od njega ima znatno slabije statistike, ali ima jače liderske osobine.

- S obzirom na to da nismo na Final Fouru, to što sam ponovno u petorci mnogi mi znači. Papaloukas je to zaslužio, ja sam uvijek da se prije gleda koliko daleko je neki igrač odveo svoju momčad, nego pojedinačne statistike. Doduše, nisam najbolje razumio kako je moguće da najboljeg igrača lige nema ni u prvoj ni u drugoj petorci, a zanimljivo je da Papaloukas čak i ne počinje utakmice CSKA, no zato maestralno vodi njihovu igru.

Kaže Vujo da su on i njegovi makabijevci protiv CSKA naletjeli na zid.

- Kiksali smo jedino u izraelskom Kupu, no u Europi smo postigli možda i više no što se očekivalo. Čak smo u jednoj od tri četvrtfinalne utakmice CSKA i pobijedili.

Nikola ističe kako je treneru Spahiji bilo teško raditi, a jednom je čak pola u šali, pola u zbilji kazao da ni Phil Jackson s ovim sastavom ne bi mogao više.


NIKOLA VUJČIĆ THE GREAT MIX..


NBA i dalje izazov

Iako u ugovoru nema klauzulu da može u NBA, prekooceanska košarka i dalje je izazov.

- U NBA mogu tek u ljeto 2008. Tu mogućnost još nisam prekrižio. No, čeka me još jedna sezona u Makabiju.


DRAŽEN BRAJDIĆ
Večernji list




Post je objavljen 07.05.2007. u 09:04 sati.