Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/domina

Marketing

Otirač


Sidim na teracu u šufitu i gledam cviće i kroža nj gledam more. Ne znan di je lipši pogled. Đirani procvitali u sve boje, pčele zuje uokolo, na moru bonaca, diže se lagano vitar s mora, prve jedrilice isplovile iz porta. Antiša čini pižolot, Ljube uvatila ticu. Puščaj ticu, vraga izila!- deren se ja, ne pušća. Pop čini đimnastiku na balaturu, ja mu ka namignem, on instiktivno pogleda doli na gače. Desna češe guzičetinu i priča š maškom. Fala kurcu, da ima š kim pričati. Nije stavila postav, čeka inspiracijo od mene. Načekat češ se jutros. Liva tira mačka jebača iz dvora, i uvatila se močit dvor s gumon, a ka ne fali jon crevca. Nima š kim govorit, svađat se, pa izaziva u dvoru, ne bi li se ko uvatija na baketinu. Moš me jebat, što ću ti dati gušta. Donja stavila lancune na ponistru, a Gornja udri trest tapete.

Naoko idila, ma jedna teška atmosfera se nadvila nad naše malo misto. Ma sve ti se zakuhalo onega dana kad je Gornja prala portun, te prid naše škale stavila, naš otirač napako. Od teg momenta, ka da je đava uša u Donju, nasta je "un spettacolo". Gornja, ka umjetnička duša i sa smislom za uređenje interijera, dala si umjetničku slobodu, da stavi tapet napako i osvježi prostor. A donja popizdila, uzela si za pravo da tapet vraća na pravu stranu, jer ka (uvik jon niki kurac smeta) jon se trusi ispid njenih vrata. I vraga izile, čin je ova meknula otirač napako, došla Donja i okrenula ga kako triba. Malo poslin, gre Gornja doli, pala jon štipunica, vidi nika pizda jon okriče tapet, ma diš ti nju zajebavat vrati ga napako. I brat bratu tako misec dana.

Ja sam odma primjetila koja je ura i koji jim kurac triba. Malo dramatike nije na odmet, jerbo noću šetam s Antišom. Ako Gornja nije stigla okrenut otirač, okrenem ga sama. Ipak je to naš otirač, a kojega đavla njoj smeta kako će stajat, vako ili nako. A pošto je želim poučit da ne dira tuđe stvari, pomaknem jon sve pitare na srid hodnika i njen otirač stavin čipo do našega. Jebate ča se raspametila na to Donja, ta ko će nju zajebavat i dirat njeno cviće i otirač. Ma vide vraga, neda svoje pa makar poginula, boji se da ne brišemo noge o njen tapetić, a ne svoj. Zabolila je leđa, (a di neče) nije višje mogla spavat, uzela je bolovanje da čuva otirač. A jebate kojin pizdarijama se svit bavi i kako ćemo naprid, kako kad se ne moremo odmaknut od uliznih vrata. Svoje ne damo, tuđe očemo!
A Gornja, je smislila još gori famozan plan, kako je ova doli osjetiljiva na svaku kap vode, dlaku, česticu zraka, dim, buku, pizdu materinu, a nedaj bože da projdeš isprid njenog prozora, udri ova prat škure, a ne krpom, vengo sičem, zalivat, pjenom, klorom, svim čim, je stigla. Tiš mene zajebavat, paš vidit, ko je gori, a ko doli. (ne znam, ja uvik volin biti doli?!) Jebate, ova je ka niki intelektualac, di je ova gubila dane kad jon fatureta vako iđu. Čoviče koja sapunica, ni jedna jon nije ravna. Eto, zašto ja ne plačam kabelsku, vako mi je življi program (a iman ih fala bogu 4-5, samo promin stranu gledanja kroz ponistru). Sve se mislin stavit malu kameru zlu ne tribalo, pa nije Huljić pametniji od mene, a viđe materijala, ako ništa drugo, puščat jih na Jubitua. Nek se svit smije, kako se mi u malo misto, pripremamo za Europu.

I tako ti ja jednu večer šetam s Antišom kad me trefi don Antiša i reče: -Dome, moreš li ča učinit za pomirit situaciju u portunu?
- Pope, ja sam se zavitovala u korizmi:

NE ČINIT DOBRA DJELA

- Ali prošla ti je korizma , oslobađam te zavita- reče on misleči me okuražit.
-Jesam li ja pomagala berlavom Priki hranit mačiče i pase, i kad mu se kuja okotila i dobija četiri pasiča, odlučila ih udomit, zvala sve veterinare i izmolila da je sterilizirju beslatno?
-Jesi cilo ti je misto zahvalno- on če
-Je, jeli znate pope š kim on ne govor. Od tega dana, š menom. Biži čim me vidi, ka oparen. Misli da sam mu ja ukrala pasiče i da ču ukrast ovu đukelu koju ima. Svi susidi su ga zajebavali, rugali se, pritili mu, jedino sam mu ja nosila isti, pomagla mu, razgovarala š njim i ča sam postigla.
Da šam s tovarem razgovarala kano š njim bija bi tovar proplaka.

- Ma Dome moja on je udren, on se ne računa!Očeš li?
- Oču kurac! I već dva miseca vidim napredak, jebe me se za tuđe pase, mačke, dicu, suside, otirače!
Prekrsti se don Antiša- oslobodi me Bože!
Učini dobro dilo i izij govno!

Antiša moj, odi doli i zapišaj sve otirače! Krene pop.
-Ne govin vama pope već pasu!
Gren ča!


Post je objavljen 06.05.2007. u 17:49 sati.