Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/jednostavnosrceko

Marketing

Hrana i naš organizmić...

Uz silna štrebetanja ovaj tjedan, još su danas došle i pripreme na red… i tako imamo mi biologiju kad profa postavi jedno pitanjce:
„Jeste li se ikad zapitali što bi vam se dogodilo da svaki dan jedete samo jednu namirnicu?“
E pa ovako, stručnjaci su izračunali, pa sad vi vidite!

Kaj bi bilo da sam žderkamo:
1)KEBAB: -sadrži: meso, kruh i malo zelenjave
-ne sadrži: voće i mliječne proizvode
Posljedice: Postat ćete debeli, a zbog sala će vam se povisit krvni tlak i suzit arterije. Očekujte zatvor (naravno, misli se na guzu…khm!), groznicu, povraćanje i rektalno krvarenje.
Životna prognoza vam je nekih 10-20 godina. Radujte se problemima sa srcem, dijabetesu, osteoporozi. Najvjerojatnije ćete završiti s umjetnim završetkom crijeva i umrijeti od raka crijeva.

2)PEČENO PILE: -sadrži: puno proteina, soli, zasićenih masnih kiselina, mrvicu željeza i isto toliko cinka, a ne sadrži: ugljikohidrate, vitamine, minerale, antioksidante ni vlakna
Posljedice: Prvo ćete postati debeli, a onda će tijelo u nedostatku ugljikohidrata početi žderati samo sebe. Ketoza će vam izazvati gubitak pamćenja,a kao nagradu ćete dobiti i zadah iz usta.
Životna prognoza od 6-12 mjeseci. Ukratko, dokrajčit će vas nedostatak vitamina C. Krvarit će vam zubno meso, rasturat će vas zglobovi, ispadat zubi. Smrt će najvjerojatnije nastupiti zbog nedostatka kalcija.

3)ODREZAK: -sadrži:proteine, minerale i vitamin B12
-ne sadrži: ugljikohidrate, vitamine A i C, kalcij i vlakna
Posljedice: Budući da ovom obroku nedostaju važne zasićene kiseline, očekujte da će vam se tijelo osvetiti na koži.
Životna prognoza je godinu dana, dok vam organi počinju trunuti već nakon tjedan dana ovakve prehrane. Previše proteina je otrov za vašu jetru i bubrege, a kako tijelu nedostaje i vitamina A, očekujte i probleme s vidom i skorbut.

4)SOK OD NARANČE: -sadrži: prirodni šećer, vitamin C, nešto kalija i kalcija
- ne sadrži: proteine, masnoće, vitamine, željezo, cink i kalorije.
Za normalan rad mišića organizam bi dnevno trebao 7 litara ovog soka.
Posljedice: Pretvorit ćete se u kostura, jer će vam nedostajati proteini i energija. Mišići se nestati, srce će se smežurati, svi unutarnji organi propasti.
Životna prognoza od 3 do 6 mjeseci, ovisno o tome koliko vaše tijelo ima zaliha masnoće.

5)BANANE: -sadrže: prirodni šećer, kalij, vlakna i 375 kJ po komadu
- ne sadrže: proteine, masti, vitamine, nijacin, željezo i cink
Posljedice: Česte upale kože, ispadanje kose, upale oči, koža vam postaje tanka i neelastična i sada ono najgore – NEMATE VOLJE ZA SEKS!!!
Životna prognoza nije nešto obećavajuća- 18 mjeseci. Usnice će vam se upaliti, a tijelo propasti zbog nedostatka proteina.

6)PIVO: -sadrži: kalorije, tekućinu (nemoj srat!), fosfor i nekaj sitno ugljikohidrata
-ne sadrži: proteine, vitamin C i esencijalne kiseline
Posljedice: Nedostatak vitamina B12 vodi do podrhtavanja mišića, osjećaja gušenja, a sve to vodi do PSIHOZE!! Bez proteina slijedi i zatvor… (Donat Mg, otvara i najzačepljenije – sorite, asocijacija)
Životna prognoza je 3 mjeseca. Pitate se zakaj tak malo?? Pa, ciroza jetre vam ne gine, a moguće je i samoubojstvo zbog depresije! Zato, navijači, lakše s pivom, nije nogomet toga vrijedan…hehe! =)

7)MLIJEČNI PROIZVODI: -sadrže: proteine, ugljikohidrate, mast, kolesterol, vitamin A, B12, B2 i minerale, a ne sadrže: vitamine C i E niti vlakna
Posljedice: Bez vlakana će ono kaj ćete ispustiti iz vaših crijeva nalikovati onome kaj ispuštau ptičice (mislim da ne treba poseban opis, svi su barem jednom vidli ono na kaj mislim, ak nigdje drugdje, golubova bar ima svugdje…hahah!)
Životna prognoza je 5 godina. Doduše, mlijeko je dosta dobra kombinacija proteina, ugljikohidrata i masti, no ubit će vas nedostatak vitamona koji će oslabiti imunološki sustav.

Eto, kaj drugo reći. Još se u osnovnjaku tam u prvom, drugom razredu uči da je najzdravija raznolika prehrana…e pa, ovo je mali podsjetnik za sve one koji su možda to nekak slučajno zaboravili!!
Papajte svašta! Pozdrav! =))Post je objavljen 05.05.2007. u 22:56 sati.