Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Uz lažna lica - prikladna odjela!

Slijedeći tekst u cijelostije preuzet sa bloga sibenikforum.blog.hr

Šibenski političari i jetsetteri kupovali lažna odijela od šanera

ŠIBENIK - Završetkom opsežne kriminalističke obrade šibenski policajci kazneno su prijavili 39-godišnjeg M. B. iz Šibenika koji je u posljednje dvije godine, prodajom lažne odjeće vodećih svjetskih modnih dizajnera Lacoste, Armani, Boss i Paul&Shark, oštetio ovlaštene distributere za 1,5 milijuna kuna, od čije je izdašne svote u svoj džep pohranio točno 1,013.700 kuna.

Većina kineskog bofla s lažnim etiketama, pronađena je u pretresu njegove kuće, pri čemu su policajci osim hrpe odjevnih krivotvorina, pronašli ručnu bombu i 35 metaka, ali i bilježnicu s imenima kupaca koji najvećim dijelom pripadaju tzv. šibenskoj kremi.

Među kupcima su, neslužbeno doznajemo, politički dužnosnici HDZ-a i drugih stranaka, koji su odijela, inače “vrijedna” tisuću i više eura, kupovali za tisuću kuna.


Iako je akcija provedena prije nekih mjesec dana, bar se tako priča po određenim lokacijama po gradu, članak o tome u Jutarnjem listu je izišao tek prije neki dan. Više je nego šturo napisan i vjerojatno opisuje naklapanja s ulice, međutim znate li onu našu; gdje ima dima ima i vatre.
Ajmo se malo poigrati, a igra ce se temeljiti na tom članku i na onome što se priča po Docu. Dakle stanoviti MB je otvorio dućan u kojem je prikladno prodavao vrlo skupu robu ispod tržišne cijene. Bez obzira što je novinar napisao, tu se nije radilo samo o „bofl" robi, nego se radilo i o originalima ali su ti originali bili posuđeni u drugim dućanima ( čitaj - ukradeni ). Taj naš MB je vrlo dobro poslovao, te je i istina kako je lažnu robu prodavao uvaženim gradskim političarima i inače ljudima kojima je stalo da ih se vidi u skupocjenim odjelima. Po Docu se priča da skoro nema političara u gradu koji tamo nije kupovao robu, počev od onog najmanjeg pa do onog najvećeg. S obzirom da nisam siguran u te informacije ne bih izlazio s imenima, kako moderator ŠDF-a ne bi imao problema, ali osim političara, priča se, navodno su tu kupovali i neki ljudi iz državnih službi koje bi takve stvari morale progoniti i sankcionirati.
Logično je da se nameće pitanje, ako je MB tu robu prodavao tim ljudima, kako se onda dogodilo da je uhvaćen i protiv njega ce se voditi postupak.
Odgovor leži u tome sto je MB uredno vodio knjigu u kojoj su zapisana sva imena s kojima je poslovao, kao i pripadajuće cifre, odnosno eventualni dugovi. Kako je ovo ipak izborna godina, a ta knjiga može nekog dobro debelo kompromitirati, onda je ovo bio najjednostavniji način kako riješiti problem. Knjiga se tako sad nalazi u sigurnim rukama i taj koji bi mogao biti kompromitiran je potpuno siguran. Druga varijanta, koja je isto tako vrlo moguća, je mogućnost da je MB nekome od svojih mušterija, a koji mu je dugovao novce, spomenuo kako postoji na pismeno ko i koliko mu duguje, te uz to napomenuo kako bi bolje bilo da mu isplati dug. Nakon toga mu se dogodilo to što mu se dogodilo.
U svakom slučaju, policija je odradila izvrstan posao, bravo.

Dušebrižnik

Post je objavljen 05.05.2007. u 17:04 sati.