Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trudnjacha

Marketing

pre nego što sam otišla kod ginekološkinje, mama mi je, onako raznežena, rekla "jao, kako bi bilo divno da nosiš dvojke".
m? dvojke?! DIVNO?!?
luda žena.

onda sam sela za komp i ukucala 'pregnancy eating' da pronađem kako ja to sada treba da se hranim. što mi je otvorilo zilion stranica na kojima sam spoznala da je trebalo da počnem da pijem tablete folne kiseline još pre nego što sam zatrudnela jer da će mi u suprotnom beba imati rupu u kičmi. panika. pa sam našla još neke sajtove na kojima sam spoznala da je možda u pitanju vanmaterična trudnoća. panika opet. pa da mogu da pobacim zbog godina otprilike ako kinem. panika na kvadrat.

srećom pa sam odmah sutradan otišla na pregled.

uđem ja kod slavice:
dobar dan.
dobar dan.
ja sam možda trudna.
lezi na krevet, sad ćemo da uradimo ultrazvuk.


eh, da, zaboravih. pre odlaska kod doktorke, odem ja da se istuširam, prethodno priupitam tetku - taj pregled, samo će mi uraditi ultrazvuk, neće me skidati, jelda? mislim, ne moram da se depiliram?
tetka (prvo je umrla od smeha) - ma ne moraš ni inače, ali ne, neće te skidati.

i tako ja legnem kod slavice u ordinaciji, ona uzme ono za ultrazvuk i taman da nacedi onaj gel, seti se žena da pita da li mi je puna bešika.
damn!
ne, nije mi puna bešika, onako sluđena sam zaboravila na taj detalj.
pa dobro, nije problem, uradićemo vaginalni ultrazvuk. spusti pantalone i gaćice do kolena i lezi.
(u sebi) neeeeeeeeeeeee!
okej, spustim ja to do kolena, legnem, umirem od stida jer ne da nemam brasilian frizuru, već imam amazonsku prašumu dole i utom vidim da slavica uzima neki dildo, stavlja kondom preko njega i maže neki lubrikant. khm? stid je istog momenta nestao, a ja se izbezumih.
'bemmumiša, šta će sa tim dildom?
no, nema se vremena ni za paničenje, slavica mi već prilazi. shvatam šta znači vaginalni ultrazvuk i pokušavam da raširim noge što više, ne bi li aparat ušao što lakše. ali hoćeš, sutra malo. gaće i pantalone su mi malo iznad kolena i jedva da uspevam malo da raširim noge. pakao.

utom slavica sa osmehom kaže "jeste, trudna si" i okreće monitor ka meni da vidim svoju bebu. pogledam i vidim DVE bele mrlje. ne jednu, već dve.
d.v.e.
d-v-e.
DVE.
[pa, mama, baksuze jedan!]

i dok ja zamišljam sebe kako sa po jednim odojčetom na svakoj sisi idem kroz grad i žickam za pelene, slavica mi pokazuje na levog blizanca i kaže "ovo je žumančano [nešto, ništa je nisam razumela], a ovaj pasulj pored je beba".
fju! ipak je samo jedna :)

i tako je bebac za sada u porodici poznat kao pasuljče. moram pod hitno da mu/joj nađem neki drugi nadimak, jer ja pasulj ne volim. a i nekako mi nije prikladno da bebu zovem imenom hrane. predlozi su more than welcome.

slavica mi je još rekla da treba da se ponašam normalno, da mogu da radim sve isto kao i pre, osim da nosim ili vučem nešto teško (as if i did it before) i prepisala mi neke vitamine i folan. folan je ono što pijem da beba ne bi imala rupu u kičmi.

krenem ja u apoteku i kupim te vitamine za trudnjače, bogte, pa to je baš skupo. no, za bebca only the best, pa nema veze koliko košta. ali nemaju folan. okej, odem u drugu apoteku - ni u njoj nemaju folan. dooobro, odem u treću, četvrtu... nigde nema prokletog folana! nema ni zamene za taj lek. razmišljam da li mama stivena hokinga isto tako nije mogla da nađe folan kad je bila trudna. mislim, super bi bilo kad bi pasuljče izrastao u nekog stručnjaka poput stivena, ali negde bih ipak volela da može da mrda više od malog prsta.
da skratim, folan mi je našao DM*, posle potrage od dva dana i obišlih dvadesetak apoteka ukupno. pasuljče ipak neće imati rupu u kičmi, jei! ali (ne znam jesam li to već napomenula), izvesno će biti uber pametno. :D

odlučila sam da neću više da posećujem sajtove za i o trudnicama, te da ću staviti sebi zabranu na reč pregnancy u pretraživaču. verujem da je za bebca mnogo bolje da se ne prepadam nego da baš sve znam. sve što treba da znam reći će mi ginekološkinja ili pak DM koji može i sme da ukucava 'pregnancy'. već je našao preporučljive poze tokom trudnoće. da, to ga je prvo zanimalo. kako se beba razvija je preskočio.
drag je, zar ne? :)



težina: volim da mislim da je još uvek 58,5 kg
struk: ne, nisam počela da merim

*DM - dragi mi


Post je objavljen 04.05.2007. u 10:25 sati.