Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trueninja

Marketing

Osjetiti sakki

Ovo je jedan dio iz knjige Stephen K. Hayes-a

Hatsumi-"postoje određeni tipovi borbi kod kojih i nećete biti svijesni kako imate protivnika. Kako se boriti protiv snajperista? Kako se boriti protiv čovjeka koji vam je postavio bombu u auto?

Prisutniu učitelji su gledali majstora. Činilo kako oni znaju odgovore. Mi smo se nelagodno meškoljili i upitnim pogledima gledali jedni druge.

Hatsumi Sensei razbio je tišinu. "Nema načina da se borite protiv njih." To nije bio odgovor koji sam se nadao čuti.

"Pošto se protiv takvih protivnika ne možete uspješno boriti, morate se naučiti štititi na druge načine. Ninja poboljšava svoje osjetilne sposobnosti na višu razinu od bilo kojeg čovjeka i postaje svijestan na podražaje u dodatak pet tjelesnih osjeta. Sposobnost osjeta koju mi nazivamo 'predviđanje opasnosti' vodi ninju na petu od devet osnovnih razina."

"Napadać, bilo čovjek ili životinja, šalje svoje zle namjere kao vrstu vibracije ili misaonog impulsa. Kao što kažemo da su prizori, mirisi ili zvukovi stvari, također možemo reći da su misli stvari. Ninja osjeća te misaone impulse koji prate zle namjere kao sakki ( sila ubojice ). Taj sakki je prisutan, bez obzira jesmo li ili nismo dovoljno osjetljivi."

"Kad budete dovoljno osjetljivi da predvidite tu zlu namjeru, možete se boriti tako da jednostavno ne budete na mjestu gdje će se napad odigrati."

OK ima tu još al je to puno teksta. Uglavnom ninjitsu nije samo fizička vještina. Samo prva 3 nivoa su fizička. Druga 3 su psihička, a treća 3 filozofska. Za prelazak u 5 razinu je potrebno postići da osjećate <

Post je objavljen 03.05.2007. u 21:13 sati.