Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/divojarac

Marketing

Salomon Cup

Međunarodna brdsko-planinska utrka "Salamon Cup" koja je održana 29. travnja na Biokovu okupila je 56 maratonaca iz Hrvatske, Slovenije i BiH.
Svima je cilj bio istrčati maraton od gradske rive do vrha Vošac (1421).
Među stranim maratoncima našlo se i pet lokalnih atletičara iz klubova "sv. Marko i Makarska Rivijera", najbrži makaranin bio je Josip Paunović. Najmlađi sudionik Ivo Juranović je imao 17 godina te je na cilj je došao 25.Najstariji sudionik bio je Nenad Ozretić iz Splita star 54 godine.Za jedan sat i deset minuta na cilj je prvi stigao Ivica Škopac maratonac iz Bjelovara, drugi je bio Marko Jarković, a Ivan Raztat je pokazao da nije u Makarsku iz Slovenije došao uzalud te je odnio treće mjesto.Vrijedi, također, izdvojiti Osječanku Danijelu Černić koja je bila najbrža žena.Zapažen rezultat imao je makarski "Ekstrem" Željko Bockovac koji je na Vošac došao 21.
Svi su oni do cilja došli bez ikakvih poteškoća iako je izuzetno vruće i sparno vrijeme znatno ometalo trkače koji su trčali utrku sa najvišom visinskom razlikom u Europi. Domaćin i organizator utrke je bio Športski klub "Makarska rivijera".

Slike preuzete sa službene stranice GSS-a

Za sudionike maratona održan je ručak u planinarskome domu na vošcu gdje su najboljima dodijeljene medalje i poklon bonovi organizatora ovog maratona,proizvođača sportske opreme-"Salomon"
Utrku je osiguravalo jedanaest članova Hrvatske Gorske Službe Spašavanja stanice Makarska, te nekoliko makarskih volontera koji na sreću nisu imali potrebe intervenirati. Nakon Cro Challenger utrka 2000. i 2005. godine opet je Biokovo bilo interesantno za organizaciju izuzetno teške brdsko-planinske utrke za koju su predstavnici Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje ustvrdili da je jedna od najatraktivnijih lokacija na kojoj je ovakva utrka održana.
Dežurstvom i osiguranjem svi su izuzetno zadovoljni, te nisu krili zadovoljstvo što je sve proteklo u najboljem redu.

Slike preuzete sa službene stranice GSS-a

By: Paula

Bol-Vidova Gora

Prije otvaranja ovog bloga održan je izlet na Brač,točnije Bol-Vidova Gora.
Dana 15.04. nas oko 40 smo se uputili brodom "Vruja" na Bol. Nakon živopisnog puta na kojem su se mogle vidjeti strme litice te mnoge male uvalice prigodne za kupanje, ali manje dostupne osim malim kajičem došli smo na Bol te se zaputili prema Vidovoj Gori. Put nije bio posebno zanimljiv zbog manje lijepog krajolika, put nam je također uvelike otežavala vručina koja je bila jako neugodna zbog manjka šume.
Na vrhu nas je čekao ručak, te smo se nakon ručka i prigodnog slikavanja zaputili prema brodu.
Kući smo došli predvečer.Zahvale TZ-u Makarska i HPD-u za omogućen put i ručak.

Slikavanje na vrhu

Post je objavljen 03.05.2007. u 11:31 sati.