Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Odvjetnik Nobilo i RBA u trgovini nekretninama


Odvjetnik Anto Nobilo je od stečajnog upravitelja Željka Klapana kupio Nadu Dimić


RBA je firmi Ante Nobila na osnovu hipoteke nekretnina Nade Dimić odobrila kredit od 1.950.000 eura


Odvjetnika Hrvoja Petrača, Antu Nobila često se povezuje s velikim poslovima u trgovini nekretninama, a kao glavnog partnera u tim pričama navodi se Milana Miću Carića, svjedoka iz suđenja Nikici Jelaviću i dečkima s Knežije.

Nobilo, Carić, ali i Ninoslav Pavić, suvlasnik EPH, nedavno su spominjani kao osobe iz sjene tvrtke Auctor koja je kupila Hypo Alpe-Adria Consultants.

Nobila i Carića u poslovima s nekretninama povezivali su i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem (zemljište "Nade Dimić" bilo je u vlasništvu Grada Zagreba, a spominjao se i deal Kerum-Bandić-Carić-Nobilo na Bundeku).

Medijske špekulacije oko Bundeka otlrile su da je odvjetnik Anto Nobilo "Nadu Dimić" prodao Željku Kerumu.

Urednik ovoga bloga u posjedu je dokumentacije koja dijelom razotkriva način poslovanja tandema Nobilo-Carić.

Prema gore objavljenim faksimilima (kupovina Nade Dimić i kredit RBA) njih se dvojica formalno u spominjanim poslovima pojavljuju preko tvrtke Poslovni centar Krešimir čija je direktorica Blaženka Kovač Carić, Mićina supruga.

U ugovoru o kreditu, od skoro 2 milijuna eura, koji je Reiffeisen bank Austria d.d. Zagreb dala Poslovnom centru Krešimir, a kojeg 45 lines posjeduje cjelovitog, zalog su bile nekretnine Nade Dimić. Zanimljivo je da je RBA ugovorila s Nobilom kredit samo sedam dana nakon što je on ugovorio kupovinu Nade Dimić. To samo dokazuje, tvrde upućeni, koliko su povjerenje čelnici RBA imali u Nobila i Carića.

U članku 10. ovoga ugovora navodi se da su korisnik kredita i sudužnik obavezni "investirati EUR 2.400.000.000 u kunskoj protuvrijednosti, u roku do 31. 03. 2004. u obnovu, renoviranje, izgradnju nekretnina iz čl. 5.1. i 5.2. ovog Ugovora (nekretnine Nade Dimić, op. ž.p.), uz dostavljanje obračunskih situacija"...

Nakon skandala s Hypo Alpe-Adria bankom i grupacija Raiffeisen Zentralbank Österreich iz Beča postala je opreznija glede kreditiranja hrvaskih poduzetnika, pa je navodno, naložila RBA Zagreb d.d. reviziju većih iznosa kredita. Nadalje, do centrale u Beču stigla je obavijest da Poslovni centar Krešimir nije ispunio citiranu obvezu iz članka 10 ugovora, odnosno da je od posuđenog novca odvjetnik Nobilo kupio vilu na Pantovčaku (navodno kraj državne Vile Weiss). Do trenutka objave ovoga teksta do odvjetnika Nobila i Carićevih nismo uspjeli doći da čujemo njihov stav o informacijama koje su došle do centrale banke u Beču.



Post je objavljen 02.05.2007. u 03:08 sati.