Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

Drugih 90 dana ....

Evo nam ga!!!!
Zadnjeg!!! Vodenog!!!
Za sada, jel.
Neki će morati nastaviti i dalje ( ja naravno). Neki će nam se vratiti nakon nekog vremena.
Neće biti karakteri nut....
Mi ćemo ih i opet dočekati raširenih ruku. Šijerom.
Sad će me pitati šta ti je to „šijerom“?
E pa, naučite malo i ovaj hrvatski. Ja znam šta je pomidor, naučila sam i razliku između toča i šalše, znam i da „gaće“ nisu gaće, a mudante da imaju svoj neki drugi smisao. A onda Wandi
spomenem piceka, a ona pita: „A šta je to picek? Jel to kokoš? „
A nije. Kokoš je stari picek, a picek je picek. Od kokoši se kuha juha, a od piceka se prave pohanci ili ga se peče na roštilju. U pećnici. Na razne načine, mmmm
No, uspjela sam ju naučiti što je to čušpajz. Stara hrvatska riječ, ovdje u našim krajevima ostala iz vremena Austrougarske.
Ima tako tih razno raznih riječi – recimo šrajtofln. Ili firange. Ili natkasl. Sve stare hrvatske izvedenice...
Tako šijerom znači – širom.
Dakle, širom raširenih ruku očekujemo nove, povratnike, pokajnike, i sve one koji moraju i dalje.
Danas ćemo piti vodicu. I kao nikada više. Je, kako ne. Osobito ja.

Image Hosted by ImageShack.us

Mi nastavljamo i dalje. Širenjem karaktera po blogosferi. Družeći se sa vama, ostalima, nastavljajući i dalje sa nekim svojim idejama.
Udruga još malo pa je gotova, nije to jednostavno uobličiti i staviti na papir sve ono što smo pokušale promovirati kroz ovih par mjeseci, a tiče se cijelog našeg stava prema samima sebi, prema okolini, radi se o poštovanju, pravim vrijednostima, znanju i međusobnom podržavanju.
Može netko reći da smo plitke.
Može bit. Svakome po zasluzi.
Ajmo redom.

Neke od stvari koje će nam i dalje biti bitne odnose se prvenstveno na samopoštovanje, koje ne bi trebalo imati veze sa izgledom. Nažalost, u današnjem svijetu, izgled je gotovo sve. Ako pogledamo medije, reklame, kampanje, žensko tijelo i seks danas prodaju sve. Od automobilskih guma, Gavrilović salame, do putničkih aranžmana. Ali žensko tijelo, mlado, zategnuto i mršavo.
Nije bitna pamet, bitne su izbočine i udubine na pravom mjestu.
Ima li smisla o tome razmišljati i boriti se?

Iz pozicije, prvenstveno svoje i egoistične, pa zatim i iz pozicije majke dviju kćeri, meni je to bitno.
To ne znači da ne treba brinuti o sebi. Dapače. Briga, njega, redovita tjelovježba i zdrave prehrambene navike u konačnici mogu stvoriti samo sretne osobe, zadovolljne, pozitivne, koje će isto tako djelovati i na svoju okolinu.
Slijedeće što će nam biti bitno su ispravne prehrambene navike. U jednom postu sam pisala o Jamie Oliveru, golom kuharu, koji se bori sa prehranom djece u britanskim školama.

Image Hosted by ImageShack.us

Naša djeca su na dobrom putu usvojiti sve te ružne navike koje im se serviraju putem televizije i ostalih medija. Nažalost, naše škole po tom pitanju malo čine, idu linijom manjeg otpora i djeci pružaju ono što žele – hamburgere, pomfrit, pizze i peciva punjena kojekakvim smećem, a u najboljem slučaju sendvič i jogurt, naglasak na jogurt. A to nije uvijek i ono dobro za njih. Na žalost, i mnogi roditelji slijede istu tu liniju, i popuštaju djeci što zbog stresnog načina života, što zbog manjka vremena, radeći od njih male diktatore koji imaju sve što požele i na način koji požele, bez obzira na stvarnost i ono što je normalno.
Tako im i mi roditelji popuštamo u hrani. Jednostavnije je naručiti pizzu nego skuhati varivo. Prvo, treba manje vremena, drugo, djeca će radije pojesti pizzu, a varivo (čušpajz) neće niti pogledati.

Teme koje će nam također i dalje biti bitne i koje su utkane u osnove naše udruge su vezane uz obrazovanje naših članova, članica, čitatelja i čitateljica. U smislu da stvaramo osvještene potrošače prehrambenih proizvoda, koje znaju kada stavljaju namirnice u košaru što su u stvarnosti kupili. Da znaju pročitati deklaraciju, bez straha od E brojeva, ali bez straha zbog znanja i sigurnosti, a ne zbog neznanja.
Neću više o tome. To su stvari koje obrađuje naša Wanda, ali imam potrebu koju o tome napisati. Kvaliteta života se ne mjeri samo količinom novca, već i takvim, subjektivnim stvarima, koje možemo jedni za druge napraviti i međusobno si pomoći, kao i pomoći široj zajednici.

Vidite koliko je bila dalekosežna odluka o nazivu kluba Karakterklubom?
Karakter je veličina koja se uvijek i u svemu cijeni. Ne mora se apriori voljeti, ali se cijeni.

Image Hosted by ImageShack.us

Dijeta je bila samo početak.

No, sad bum dobila po prstima, jer sam odužila. Nekako me ponese patetika, a obećala sam sama sebi da ću se toga riješiti. Ali glupo žensko tu i tamo iz mene proviri. A čak sam si i plave pramenove pobojala u smeđe, no ne pomaže (plavuše, oprostite....)

Vidjela sam po komentarima ispod par zadnjih postova, panika oko drugih devedeset dana. Ali, vaš karakterklub je spreman na sve. I knjigu imamo. Malo ćemo danas protresti osnove drugih devedeset dana UN dijete.

Pravila prehrane se nastavljaju, otprilike, kao i u prvih devedeset dana.
Kako bi se podsjetile, ponavljam:
Organizam funkcionira u tri ciklusa. Prvi dio je ciklus čišćenja, a traje od 4 sata ujutro, pa do podneva (ne znam da li po starom ili novom vremenu, nemojte me to pitati wink). U tom periodu i dalje bi se trebalo jesti voće, piti voda te čajevi i niskoenergetski napitci. Drugi ciklus je od podneva, pa do osam sati naveče. U to vrijeme normalno jedite, konzumirajte dva obroka, pravilno kombinirana, sa vremenskim razmacima kao i u prvom dijelu dijete . Nakon proteina 4 sata domora, a nakon ugljikohidrata ili škroba 3 sata odmora. Iza toga slijedi ciklus probave, od 8 sati naveče, do 4 sata ujutro.

Image Hosted by ImageShack.us

Kao temeljna odrednica i dalje ostaje voćni doručak, dapače, u voću se može uživati sve do ručka . Voće, voćne sokove ili sokove od povrća i voća konzumirajte do 12 sati. Preporučuje se natašte popiti čašu mlake vode ili Donata mg, vodi možete dodati malo limunovog soka ili žličicu meda. Da li ćete jesti jednu vrstu voća ili miješano voće u jednom obroku – it ´s up to you.
Nepravilne kombinacije i dalje ostaju one u koje su uključene proteinske namirnice zajedno sa škrobnim ( naša najdraža kombinacije meso + krumpir nije dobra), kao i kombiniranje proteina sa proteinom ( na primjer meso i sir).
I dalje razdvajamo kao i do sada, no razlika je u tome sto vise rucak i vecera ne moraju biti isti. Za rucak npr. mozete pojesti meso, a za veceru npr. rizu. Oboje uz obilje salate, naravno. Vocni i vodeni dan i dalje ostaju - vocni jednom tjedno, a vodeni jednom mjesecno.

Za ručak, dakle, kombinirajte namirnice prema dosad usvojenim pravilima. Uz proteine konzumirajte povrće svake vrste, svakakve salate, tikvice, patlidžane, blitvu... Sa mesa koje je kuhano, pečeno ili sa roštilja, uklonite vidljivu masnoću.
Kada za ručak jedete pečeno meso, ribu ili sir, i opet nakon obroka popijte 3 dl juhe. Kažu da ako je meso kuhano, ne treba popiti juhu.
Uz jela koja su napravljena od ugljikohidrata ili od škrobnih namirnica, koristite povrće. Dolazi nam najbogatije godišnje doba, ljeto, kada ima svakakvog povrća u obilju, pa to i iskoristite. Pokušajte što više povrća konzumirati u svježem obliku, tako je najzdravije i najiskoristivije.

Za večeru više ne morate konzumirati isto kao i za ručak, bitno je samo poštovati načela kombiniranja hrane. Primjerice, bez imalo grižnje savjesti možete napraviti salatu koju ćete preliti laganim preljevom od jogurta. Ili, dozvoljeno je u jogurt umješati pahuljice ( rekla bih da se to odnosi na one od cjelovitog zrnja, a ne na recimo one okrugle čokoladne) ili mueslli, možete pojesti i šniticu sira, ili kuhanu hrenovku s povrćem( ja bih izbjegavala hrenovke, iz drugih razloga ali ako baš imate želju...)

Od pića je još uvijek najbolja voda, barem 1,5 litra dnevno, kao i čajevi, sokovi, pa i naša bijela kava (Seka ili Divka od Francka, recimo). U majim količinama se smije piti i obična kava. U ovom dijelu je dozvoljena i čaša dobrog vina (obratite pažnju na izraz ČAŠA i DOBRO vino).

Image Hosted by ImageShack.us

Vodeni dan si priuštite tu i tamo. Bilo bi doro jednom mjesečno, npr. za vrijeme mjesečeve mijene, kada se dokazano veća količina štetnih tvari izlučuje iz organizma. Također si ga možete uvesti kao pokoru (aha), u slučaju nekog velikog grijeha, čime ćete, u stvarnosti, pročistiti organizam. Na vodeni dan možete konzumirati i čaj, voćne sokove, povrtne sokove kao i bistru juhu.

U knjizi su navedeni recepti i raspored dana koji ide otprilike u ciklusima od po šest dana i to: proteinski, škrobni, škrobni, proteinski, ugljikohidratni, vitaminski, gdje se ti nazivi prvenstveno odnose na ručak.
Primjer proteinskog dana:
RUČAK-PROTEINI
Doručak
2 kruške ili 2 breskve. Čaj ili kava

Medjuobrok
Čaša voćnog ili povrtnog soka ili voće po izboru

Ručak
PILEĆE VARIVO uz koje će te pojesti i šnitu kruha od punog zrna.


Večera
Umjesto jela, koje je ostalo od ručka, možete pojesti salatu od 3 krumpira, manjeg luka, žličice octa, žličice ulja, soli, papra i malo vode.

Primjer škrobnog dana:
RUČAK-ŠKROB
Doručak
2 jabuke ili 1 banana.Čaj ili kava

Medjuobrok
Čaša s mineralnom vodom razrijeđenog voćnog soka ili voće po izboru

Ručak
HAJDINSKA KAŠA SA SOJINOM KLICOM

Sastojci

Večera

U hladnu kašu umješajte gljive, 1 narezani kiseli krastavac, pola manjeg luka i komadić 1 paradajza. Za preljev upotrijebite sol, papar, ocat, ulje i nasjeckan peršin. Sve sastojke lagano promješajte.

Primjer ugljikohidratnog dana:
RUČAK-UGLJIKOHIDRATI

Doručak
2 jabuke ili 3 mandarine.Čaj ili kava

Medjuobrok
3 dl sa žlicicom meda zasladjene limunade ili voće po izboru

Ručak
PALAČINKE S POVRĆEM

Sastojci

smjesa za 6 palačinki
1 mrkva
1 koraba
1 lončić graška
1 žlica ulja
sol,papar
1 žlica nasjeckanog peršina
1 manji luk
1 češanj češnjaka
1 paradajz ili 2 žlice pelata

Večera
2 palačinke,namazane sa dijetnom marmeladom i komad crne čokolade

Radije bi jogurt za večeru?
1 veliki jogurt u kojega pola sata prije obroka umješajte žlicu pšeničnih pahuljica.


Ono što se još nije promijenilo odnosi se na identično vrijeme obroka, na želju za poboljšanje života, kao i na redovitu tjelesnu aktivnost. Ništa više.


Ako vam nedostaje inspiracije, pogledajte kroz prozor u vedro, plavo nebo, sunce koje nas prži kao da je šesti mjesec, prošećite po zraku, pogledajte u oči voljeno biće (namjerno sam to napisala) i osjetite kako život ponovo buja u vama. Trgnite se, i zavolite prvenstveno sebe.

Ovih dana nam je blogosfera malo zamrla, svi su nekuda otputovali, spojili radne i neradne dane (uopće ne znam zašto se diže frka? Pa ljepše je uživati, zar ne?). Za njih, i za one koji još ne znaju, donosim ovaj pasus iz Wandinog
posta ponedjeljkom:

Vani ćete definitivno zablistati u majicama naše Demjan, koje možete naručiti pouzećem. Majice mogu naručiti apsolutno svi, kako članovi Kluba, tako i oni drugi. Podsjetimo se još jednom tri osnovna modela, uz koje vam sada naznačujemo i cijene, koje uključuju i poštarinu.

Image Hosted by ImageShack.us

Model br:1 120 kn (uključena poštarina)
Model br:2-4 100 kn (uključena poštarina)

A onda…

1. Prije svega pažljivo proučite veličine prema ovoj tablici:

Image Hosted by ImageShack.us

Da bi odredili koja vam veličina najviše odgovara pomnožite širinu majice koja vas interesira sa dva i dodajte 2 do 4 cm (ovisno koliko želite da bude ugodnija za nošenje) i usporedite sa svojim opsegom grudi ili pasice (nalazi se nešto malo niže od struka za model br:1).

Narudžbe za majice primamo stalno, ali ih isporučujemo svakih 15 dana, što znači da će prva narudžba krenuti za 15 dana počevši od današnjeg dana.

2. Pošaljite mail na našu e-mail adresu

karakterclub@gmail.com

uz obavezne podatke, a to su:

IME I PREZIME:
VELIČINA I MODEL:
TOČNA ADRESA:
TELEFON:
MOBITEL:



I to je to. Eto, kupite majice i reklamirajte nas malo! Prihod od prodanih majica ide u našu Udrugu, gdje vas očekujemo u velikom broju!




I fala ti dragi bogek kaj ne moram pisati recept

Pusa vas sve Ledena




Post je objavljen 02.05.2007. u 08:00 sati.