Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/croatia78

Marketing

ODRA-CROATIA 78

Na odlučujuću utakmicu za opstanak u 4. HNL naša ekipa krenula je potpomognuta najvjernijim navijačima predvođenim Barbom i Juretom Boldinom. Nakon problema sa ozljedama, ekipa je konačno bila kompletna i nabrijana za pobjedu. Tako se i krenulo u utakmicu. Naši dečki su zavladali terenom, bili aktiviniji i agilniji. Već u trećoj minuti Pavlović je izbio sam pred domaćeg vratara te ga efektno prebacio ali lopta je nažalost otišla metar od stative. U 5. minuti na prizemno ubacivanje Šumara sa dvadesetpet metara Pavlovič UTRČAVA na vrh peterca, ispred domaćeg igrača i šalje loptu uz desnu stativu u mrežu. No, pomoćni sudac Bale(ga)nović podiže nakon 10 sek zastavicu i izmišlja zaleđe, uz smijeh poštenog dijela domaćih navijača. U 15. minuti Jurkaš Davor prolazi desnom stranom, ulazi u šesnaesterac domaćih te jakim udarcem pogađa prečku od koje se lopta odbija na crtu gola i na našu žalost ne prelazi gol liniju (iako pitanje i da je prošla da li bi "vrhunska sudačka trojka" to priznala.) Napokon u 21. minuti realizirali smo veliku nadmoć, Šokec prolazi u sprintu lijevim bokom, nanizao je u slalomu tri igrača i ubacio prizemno na drugu stativu, gdje ju dočekuje Tino Babić i posprema u mrežu, čisto, tako da se ni naš veliki "prijatelj" Bale više ne usuđuje poništiti regularan gol. Igra je do kraja poluvremena protekla i dalje u našoj nadmoći i stvaranju polušansi uz veliku i prljavu borbu na sredini igrališta. Domaći igrači su koristili svaku priliku za prljavo udaranje, naši igrači su dobivali udarce laktovima, grube startove s leđa, šokac je dobio i šakom u vrat, a dični sudac je sve to tolerirao. Domaći igrač br. 2 je dva puta s leđa grubo napao Šumara startovima na nogu a ne na loptu i to pred očima suca. No svejedno smo držali konce u svojim rukama, naš vratar nije imao posla osim nekoliko centaršuteva.

Ali nastavak utakmice je donio preokret. Domaći su pojačali oštrinu, a sudac je stavio pink naočale koje su vidjele samo naša zaleđa i naše prekršaje. Jedna bezazlena gužva na aut liniji donijela je izjednačenje. Lopta je ubačena u šesnaesterac, skoro do gol auta, gdje je prima domaći igrač otprilike 2 metra u zaleđu (no Bale ima sunčane naočale, ne diže zastavicu), Crnić mu uklizava, izbija a na povike domaćih navijača : penal,penal, sudac je definitvno izgubljen, misli samo na janjetinu kojom će ga domaći počastiti i zbilja dosuđuje elver, koji domaćini realiziraju.

Pojačali smo napade želeći doći u vodstvo, ali kako? Pavlović je ušao u gostujući šesnaesterac, i na 8-9 metara gura loptu uz domaćeg braniča, koji ga povlači i ruši u trenu dok je birao kut, a vratar nemoćno stajao (inače igrač, jer prvi vratar se je navodno posvađao na treningu i nije htio doći na utakmicu) . Na povike trenera babića, pa zar ni to nije penal, sudac je isti tren, zaboravio na prekšaj, na igrača koji leži (valjda i simulira ako nije bio prekšaj) dotrčao do naše klupe i istjerao trenera preko žice u kukuruz. Naravno, kad te netko krade, ne možeš se zaustaviti, pa se tako nije ni trener, te je suca "počastio" sa njami mad headbang . Svaki naš napad je od strane drugog pomoćnog prekidan dizanjem zastavice i označavanjem zaleđa.

U 70 minuti domaći igrač br. 8 na centru s leđa starta na Šumara i nakon toga ga hvata za vrat, stvara se gužva, u kojoj sudjeluju skoro svi domaći igraći uključujući i vratara koji je dotrčao sa gola, a rezultat toga je žuti koji dobiva Babić Tino, i igrači Odre br.10 i br. 2, kojeg glavni tek na intervenciju pomoćnika isključuje, jer mu je drugi žuti. I dok sudac na centru upisuje kartone, na vrhu šesnaest, domaći igrač br. 14 nasrće na Šumara, i udara ga s leđa bez lopte, što vidi i gospođa delegat utakmice, te sucu PAR PUTA napominje da je taj i taj igrač udario našeg. Sudac je u čudu, što treba napraviti, te PITA pomoćnog, pita delegatkinju, što bi trebao učiniti, na što mu naš trener iz kukuruza savjetuje da mu da BIJELI karton, a nakon svega domaćem igraču daje samo žuti karton. Naši izvode slobodan udarac sa centra, domaći izbijaju iz šesnaest dugu loptu na centar gdje nakon nesporazuma naših obrambenih igrača, bezazlenu loptu odnosi domaća desetka i domaćini u brzoj kontri postižu pobjedonosni pogodak. Naravno, domaćin je još pojačao obranu želeći privesti utakmicu kraju, dok smo mi očajnički pokušavali zabiti. Dva udarca su završila na prečki domaćina, odnosno vratar je uspio izbaciti. Ni centaršute iz kornera nismo uspjeli realizirati, Marko Nemanič je zakucao loptu pored stative. I na kraju svega, Pavlović ulazi iskosa u šesnaesterac, na njega nasrću dva domaća igrača, odnoseći i njega i loptu van prekršajem iz svog kaznenog no naravno, sudac opet odmahuje rukom, a Srečka iznosimo van iz terena i navečer završava u BOLNICI u Novom Mestu.

I produžetak od četiri minute je sveden na dvije. Ovako se, po pričanju starijih, igralo nekada, prije '90, dolje niže, ispod Turnja...

Post je objavljen 30.04.2007. u 17:58 sati.