Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Tehnički radovi na blogu

Eto, danas su mi se poklopilo da imam vremena i volje za ići raditi sređivanja dizajna ovog bloga - i rezultat možete vidjeti. Što se je promijenilo?

Unatoč mojem ambicioznom planu jedina novost je do da sam dodao kategoriju Linkovi razmjene - s obzirom da ima blogera na koje nisam uopće imao link, a oni imaju na mene, smatram da je fer da sam i ja njih dodao. Ne znam koliko će im to pomoći u povećanju prometa, ako se mene pita želim vam na tisuće čitatelja. :)

Zašto nema drugih promjena?
Objašnjenje slijedi...

Prvo sam dodao sliku na mjesto naslova bloga. Sliku mi je poklonila moja draga prijateljica @pekač, pa joj se i ovom prilikom zahvaljujem na tome. Zatim sam je uplodao na imageshack i stavio direktni link. To je radilo - istina, u Firefoxu mi se je izgubio dio riječi "Subota" na mjestu gdje piše datum posta. U Internet Exploreru to radi dobro - no s obzirom da sam ja veliki fan Firefoxa, to je već bio minus. Ali dobro, blog je barem ima sliku.
Pa sam dodao i Google tražilicu za ovaj blog - s obzirom da se već skupilo 75 postova, nije loše da ljudima bude lakše doći do željene informacije. I to je proradilo iz prve. Međutim, nakon jedno deset minuta više nije radilo i stalno je javljalo "Information is temporarily unavailable." pa sam to maknuo.

Zatim sam odlučio dodati treći stupac tako da sa desne strane za sve nas koji imamo rezoluciju barem 1024 X 768 ne bude samo plavi prazni prostor već ispunjen korisnim sadržajem, ali ni to se nije uhvatilo. Istina nisam se previše ni trudio - za to nisam imao volje.

U svemu tome mi se više ni ona slika sa naslova bloga više nije pokazivala, pa sam i to morao vratiti kako je bilo.
Sada sam za neko vrijeme miran - odustajem do daljnjega od mjenjanja dizajna, ne zato jer se ne bi mogao motivirati da to napravim, već zato jer imam korisnijih i zanimljivijih načina da potrošim svoje vrijeme.

Inače, svih koje zanima dizajn bloga najbolje je da posjetite tutor.blog.hr - tamo je sve super objašnjeno. Svaka čast autoru tog bloga. Cijela ta priča oko dizajna mi je zanimljiva, ali eto jednostavno neke stvari su mi još zanimljivije pa zato za sada to stavljam sa strane...

Post je objavljen 29.04.2007. u 18:22 sati.