Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sibenikforum

Marketing

Veliko Zbogom Velikom Čovjeku

Nakon višemjesečne patnje i borbe s bolešću, noćas nas je napustio Ivica Račan. Njegovim odlaskom, Hrvatska je izgubila časnog i odlučnog političara, ali i nadasve poštenog čovjeka. Velike su Račanove zasluge za Domovinu koju je gradio i u kojoj je s nama živio. Trebalo je iznimne hrabrosti izići sa zasjedanja Savezne Skupštine u Beogradu, kada je definitivno raskinuta veza s Jugoslavijom, ali je izraženo i otvoreno neslaganje s velikosrpskom politikom. Druga Njegova velika zasluga je konačno uvođenje demokratizacije u hrvatsko društvo nakon desetljeća Tuđmanove ere. Građani hrvatske znali su prepoznati Račanovu odlučnost i iskrenost.

Za nadati se je da će veliki dušebrižnici i vjernici prepoznati da je Ivica, iako ne praktični vjernik, oduvijek bio mnogo više, nego smo mi mnogi, kojima je vjersko opredjeljenje tek deklarativna vanjština. Skroman i pošten kakav je bio, ostao je dosljedan i do svojih posljednjih trenutaka života, kad tu svoju veliku ljudsku veličinu pokazao i posljednjim željama. Odlučio je da ga se sahrani potajno, u krugu obitelji i najbližih prijatelja, te bez velike medijske pompe. Želja mu je bila i da se prilozi za vijence uplate Zakladi Ane Rukavine.

Njegovim preranim odlaskom ostaje nedorečena misao, te praznina u javnom i političkom životu. Ostaje samo da Mu se zahvalimo na ljudskosti, iskrenosti, poštenju i dosljednosti, te na velikom doprinosu u stvaranju moderne i demokratske hrvatske države!

Budimo dosljedni i poštujmo njegove posljednje želje, a uz molitve za vječni mir i spokoj ostaje još samo reći: Veliko Zbogom Velikom Čovjeku…


TELEFON ZA DONACIJE: 060 585 024
donirate 3,40 kn/min PDV uključen

DIREKTNE DONACIJE: na žiro račun PBZ 2340009-1110047114
SA NAPOMENOM 'ZA ZAKLADU ANA RUKAVINA'


Post je objavljen 29.04.2007. u 16:54 sati.