Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

14 OSOBA ZARAZILO SE TRIHINELOZOM KOD ŽUPANJE

Zaraza trihinelozom 14 osoba u Štitaru kod Županje bit će predmet istrage kriminalističke policije, a ako se dokaže da je veterinar napravio propust, protiv njega će biti podnesena prekršajna i kaznena prijava. Obitelji Oršolić i Filipović te još troje djece iz susjedstva zaraženi su trhinelozom nakon što su još prije mjesec dana konzumirali kobasicu spravljenu od svinja iz privatnog uzgoja.

Vlasnik svinja Đuro Oršolić tvrdi da je meso nakon svinjokolje odnio na pregled, ali ne u Veterinarsku stanicu nego veterinarovoj kući. Prozvani veterinar opovrgava bilo kakav kontakt s Oršolićem kobnog 19. ožujka. U Štitaru oboljelo 14 odraslih i djece nakon što su jeli navodno pregledano meso. Već je pokrenut postupak oduzimanja ovlasti veterinaru. Ostale okolnosti utvrdit će krim-policija. Ako mu se dokaže krivnja, odgovarat će prekršajno i kazneno - potvrdio je Mladen Pavić iz Ministarstva poljoprivrede.

Veterinarska je inspekcija već neškodljivo uklonila 79 kilograma zaraženog mesa i prerađevina iz obje obitelji. Štitarac Đuro Oršolić i dalje je u šoku.

Željko Filipović (36) i njegov 15-godišnji sin zadržani su na Infektološkom odjelu u slavonskobrodskoj bolnici, dok su supruga i još dvoje njihove djece s istog odjela otpušteni u petak.

::IZ MEDIJA::
Trihineloza u domaćim kobasicama (Jutarnji list)

Post je objavljen 29.04.2007. u 16:23 sati.