Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

"Razvalit ću te štapom" pravednik

Pozorno pratim suđenje Glavašu. Smatram ga ključnim za napredak demokracije u ovoj državi poslušnih ovaca koje su navikle biti podređene sustavima u kojima moraš paziti što pričaš.

Sviđa mi se razvoj situacije. Glavaš se razotkriva u pravom svjetlu - svjetlu kriminalca, nasilnika i zločinca (što vrlo vjerojatno i jest). Krasan si imidž stvara u medijima. "Razvalit ću te štapom" za Krunoslava Fehira i "Nećeš ti meni držati lekcije" prema zamjenici županijskog državnog odvjetnika pokazuju tko je zapravo Branimir Glavaš - jedini tipični ostatak mračnog doba tuđmanizma, kada je HR demokracija bila tek fraza, lažni osmijeh pred licem svijeta, a anonimne prijetnje "dizanjem u zrak" prema sucima i organima vlasti razotkrivaju način funkcioniranja cijelog mehanizma ustrojenog oko faca kao što je Glavaš.

Krajnje je vrijeme da se makne generalni veo "svete pravednosti" s hrvatskih branitelja. Jer je jako dobro poznato svakom tko misli da u svakom žitu ima i kukolja. Ili u svakom kukolju ipak i malo žita. Kao branitelj ne želim biti u istom košu s Branimirom Glavašem ili bilo kojim drugim izdankom "razvali, sruši i zapali" pravednosti.

No, budući da u ovoj državi baš ništa ne prođe kako treba, vjerojatno će i od ovoga ispasti "pojeo vuk magare". Proći će kao i s baba Brajšom - jednom gruba pogreška u proceduri, drugi put manjak dokaza.
Ovaj put možda potpomognuto i nekim dizanjem u zrak, tko zna...

Post je objavljen 28.04.2007. u 21:41 sati.