Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sibenikforum

Marketing

T - (***)com

"Jučer čovjek dobije obavijest da mora platiti račun T-com-u za korištenje internet usluga. Ugovor je ugovor, a račun je također ugovor. Ugovor se mora ispoštovati, račun se mora platiti. Za sad sve u redu i bez prigovora, pa idemo dalje u priču.
O toj vrsti internet usluge ovisi čak 30-ak ljudi, koji ju učestalo koriste. Račun je odmah po primitku obavijesti uplaćen, isti je faksom poslan u središnjicu T-com-a, no u 23.00, van uredovnog vremena, T-com je protivno ugovoru i Zakonu jednostavno ljudima isključio plaćenu uslugu. Tijekom današnjeg dana ljudi internet ne mogu koristiti, a na dežurnim telefonima 0800 9000 i 0800 9100 operateri Vas šalju s jednih na druge, dok ne istekne 16.00, kad Vas pak, obavijeste da se moguće obratiti i Službi za uključivanje u Mrežu, no ona radi tek sutra od 8 sati i tako u krug jedno 23 puta, koliko sam ja zvao.... Plaćena usluga se, dakle, može isključiti van radnog vremena, jer to (po njihovim riječima) radi računalo i to automatski, a uključiti može samo Služba, za koju ne bi ni znao da ih nisam nazvao ta 23 puta tijekom dana!"

Jakša


Ovako glasi dio maila izrevoltiranog čitatelja ŠDF-a, koji nas je zamolio da pismo hitno objavimo, jer mu nije jasno koliko arogancije i bezobraštine, pa čak i nečasnih i protuzakonitih radnji može sebi nekažnjeno priuštiti jedna strana firma, čijoj manipulaciji i gotovo monopolističkom položaju, nema premca! Kako smo dobili jedan drugi mail, vezan za ovu temu, a koji također ovih dana kruži netom, odlučili smo i njega objaviti, ali molimo mlađe čitatelje da ne čitaju tekst, jer je bogat vulgarnim izrazima, koje namjerno ne želimo cenzurirati, što je učinio ostatak medija, kojima je ovo tek jedna od dnevnih vijesti:

"Cijenjeni!

Evo već skoro godinu dana koristim vaš Max-tv i želio bih sa vama malo podijeliti svoje duševne boli i noćne more.Naime vaša usluga je sve samo ne usluga.Uslugu ste valjda htijeli napraviti mojoj bivšoj ženi da me vrag što prije odnese jer predpostavljam da su to njene intimne misli.Neznam samo što sam to vama učinio da me tako kažnjavate.MAX-TV.Prevara stoljeća koju ja iz mjeseca u mjesec uredno plaćam jer sam vezan ugovorom.Ako prekinem taj ugovor onda plaćam cca 1500,oo kn (neznam zašto) a uredno sam platio i uređaj (koji je po riječima operatera još u fazi testiranja) i instalaciju tog jako lošeg uređaja.

Malo o uređaju.Brzina mu je otprilike kao prvom računalu koji je napravljen a uvelike podsjeća na usporenu snimku golova samo što je ovaj vaš 10-tak puta sporiji.Taman kad učita program i čovik se fino namjesti da pogleda tv nakon naporna dana a ono slika sleđena.Nazoveš operatera na broj 0800 9000 i on ti kaže da je kod njih sve u redu i da uređaj resetiraš tako da ga isključiš iz struje.Nakon što se isključi moraš pričekati nekih bijednih 15-tak minuta i opet imaš sliku te se sav sretan ko mali prasac ponovno zavališ u fotelju i pokušaš shvatiti radnju filma jer je već prošlo nekih 20 min. Ako imaš sreće to će se desiti samo jednom u toku večeri a ako nemaš kao ja onda će ti se to desiti najmanje 5 puta tokom večeri. Sreća, Max-tv ima videoteku na kojoj možeš pogledati sve one stare i dosadne filmove koji su na tv-u reprizirani po 10-tak puta.Uz to što im je cijena veća nego u videoteci (10,12,15 kn) na svako drugom filmu slika se zamrzne te moraš prebaciti na tv pa se onda opet vratiti u videoteku da bi nastavio gledat započeto a svako prekidanje i ponovno učitavanje oduzme svega nekih bijednih 10-t ak min.Imate filmove na svu sreću koje moraš prekidat samo 20 puta ali to i nije loše jer na kraju ispadne cijelovečernji film od 20-24 sata.Omjer filmova u videoteci je 10 naprema 1 u korist pornića(15 kn) i to je raj za bogate drkadžije sa jakim živcima. Unaprijed se ispričavam svima jer sam sad totalno popizdio. Ako ima gramatičkih poigrešaka cijenjena gospodo BOLI ME KURAC.

Živci su mi otišli od vašeg usranog max-tv-a a sve to uredno plaćam iz mjeseca u mjesec jer sam vezan ugovorom koji mene obavezuje da ga plaćam a vas obavezuje da ga naplaćujete bez obzira koliko bio loš.Pri zadnjem javljanju operateru(prije pola sata)veli mi da mogu putem maila poslati prigovor i to su sva moja prava u ugovoru koji ako prekinem mora platiti.Znači u govnima sam svakako.Slobode su mi ograničene jer je ugovor pisan na moju štetu.Ostaju mi samo slobode govora.E pa to mogu iskoristiti na slijedeći način.Usvom adresaru imampreko 200 mail adresa pa ću ovaj mail poslati svima znanim i neznanim te ih zamolit (ako hoće da im i dalje šaljem one smiješne mailove) da ovaj prigovor proslijede svima znanim i neznanim.Pa će i ti znani i neznani to proslijedit svima znanim i neznanim pa će svi ti znani i neznani skužiti da je taj max-tv jedno obično govno umotano u reklamni celofan za jednu kunu (uređaj koji nevalja platiš ustvari 300 i nešto kuna).

Koristeći i dalje svoju slobodu govora a nemoćan da bilo šta drugo napravim citirat ću Šešelja u Haškom postupku te vam poručiti; "MOŽETE SVI DA MI POPUŠITE KURAC UKLJUČUJUĆI I ONU BITANGU MAX -TV. JEBEM VAM MRTVU MAJKU LADNIM KURCEM SVIMA DILJEM EUROPE GDJE GOT POSTOJI T-COM I MAX -TV."

Sad kad sam malo olakša dušu idem resetirati vaš uređaj po osmi put danas ili ću izabrati film iz vaše bogate naftalinske videoteke pa se sa njim natezat do kasno u noć.Nadam se da mi ne zamjerate na slobodi govora i na onom " jeben vam" jer vi mene jebete iz dana u dan i ja vam to uredno plaćam.

Sa poštovanjem Ivica Šitum,Šimićeva 64 (uređaj je na gazdaričino ime Paškvica Makale) 21000 Split"


Post je objavljen 26.04.2007. u 20:12 sati.