Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Sadašnji trenutak - nastavak

Svim čitateljima gladnima informacija o sadašnjem trenutku posvećujem ovaj post. A ostalima preporučujem da svrate sutra jer ću možda pisati o nečemu drugome. wink

U mojem prakticiranju "Tu i sada" najteži dio je iza mene. Na trenutke je bilo tako teško da mi je dolazilo da sve pošaljem u PM i jedan drugi organ. I da nije bilo jednog blagoslova, to bi već sigurno i napravio.
Konkretno, blagoslov je sljedeći:
Kada mi je došlo da si postavim za cilj da u 2007-oj godini budem Tu i sada što više mogu, odmah mi je uz to i došlo da kažem ženici da ako odustanem da ću joj dati 3000 kn. I to me je spasilo - jer u onim trenucima kada mi je otpor uma bio na vrhuncu jedino tih 3000 kn su me održali na pravom putu. A sada sam došao u točku da ne bi odustao ni da mi netko plati 30000 kn. Najteži dio je iza mene i ponosan sam zbog toga.

Što dalje? Put je jednostavan - proučavati i dalje učenje od Eckharta Tollea i Byron Katie, primjenjivati The Work, prihvatiti sadašnji trenutak najbolje što mogu u tom trenutku...

Vrlo važan resurs mi je Now for you forum. Tamo su ljudi kojima je isto sadašnji trenutak najbitniji i puno je lakše biti dio složne grupe istog interesa nego li kao pojedinac probijati se kroz sve unutarnje i vanjske otpore. Prijateljski nastrojeni, spremni pomoći ako mogu - stvarno su mi super!

U bližoj budućnosti mislim i proučiti učenje ostalih učitelja Sadašnjeg trenutka - konkretno za početak Tony Parsonsa i Krishnamurtija.
Vjerujem da će doći trenutak kada više neću imati potrebu proučavati ništa vezano za sadašnji trenutak - i to će značiti da 100% živim svoju misiju i da mi to više nije potrebno. Dotad, proučavanje učenja učitelja sadašnjeg trenutka mi pomaže da budem tu i sada.

Nemam pojma što me sve očekuje na mom putu sadašnjeg trenutka, i to je ljepota u svemu tome.

Što se tiče bloga, pisati ću i dalje o raznim temama, a ne samo o sadašnjem trenutku mada se nadam da ću se dovoljno često osvrnuti i na to kako u praksi povezati učenje o sadašnjem trenutka sa svakodnevnm životom, ciljevima i nastojanjima.

Post je objavljen 26.04.2007. u 08:11 sati.