Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shaballah

Marketing

Zadatak.. moje misli

Dobih zadatak, miss mi uvalila.. pa eto, upotrijebih riječi koje je zadala:

Nestajem li svakim danom sve više, tonem li u nepoznate dubine vlastitoga "ja"? Blijedim li, a da nisam svjestan koliko me ustvari dragih osoba okružuje.. I koliko je možda ipak nekima ustvari stalo do mene, a da toga ne želim biti svjestan..

Samokritičnost ili manjak poštovanja prema samom sebi? Možda jedno i drugo, a možda samo manjak vjere u ljude. Kažu da je žalosno kada mlad čovjek poput mene tako rano izgubi vjeru u ljude. Jesu li me oni kojima sam poklonio prijateljstvo i povjerenje izdali?! Jesu.. neki manje, neki više. Jesu li mi zabili hrđavu oštricu vlastite nepromišljenosti u leđa? Jesu, ponovo, neki manje.. neki više..

Kako nakon toga ponovo steći vjeru u ljude, kako bezuvjetno oprostiti i jednostavno, bez pogleda preko ramena, krenuti dalje.. Gdje, u čijem društvu tada ponovo čovjek osjeti toplinu.. Toplinu toliko jaku da izgara već od prisustva te jedne, posebne osobe.

Čekati? Nadati se? Imati strpljenja? Svega toga pomalo, jer, ako samo čekaš, izgubit ćeš strpljenje. Ako se samo nadaš, ljudi će ti reći da nada umire posljednja, a ti ćeš se pitati čemu se uopće nadaš. Ako imaš strpljenja, što će ti kada neznaš koga čekaš, zbog koga si strpljiv.

Zato, s nadom u srcu strpljivo čekam, dan kada ću znati.. Znati tko je ona koja će mi vratiti vjeru u ljude. Ali ta mi spoznaja nije cilj. Barem ne jedini.
Želim da ona, koja će imati moje srce, um i tijelo, zajedno samnom bude sretna zbog svakog trenutka provedenog zajedno.

Ljubav je jedino bitno, jedino vrijedno. Nekada toliko jaka da nas poput lanaca čvrsto veže za nekog, nekada toliko velika da posrćemo pod njenim bremenom, nekada je pak toliko lijepa da smatramo da je nismo vrijedni.

Kada osjetiš da je toliko snažna, da osjećaš kao da te stotine strelica svaki dan bocka po srcu, znaš da je to prava ljubav. Jednostavno.. znaš. Tada bi od sreće kao vjeverica slobodno letio od drveta do drveta, da svima priopćiš sretnu vijest. Vijest da apsolutno, i cijelim svojim bićem voliš tu osobu.

Odabranu osobu.

Post je objavljen 24.04.2007. u 17:22 sati.