Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

52 000 RAZLOGA ZA SREĆU

Na današnjoj 73. sjednici gradskoga Poglavarstva odlučeno je da će udruge Ri rock i Masa kru za potrebe organizacije Priredba koja će se održati 22. i 23. lipnja na Preluku dobiti 52 tisuće kuna. Također Grad će za potrebe navedene manifestacije osigurati konstrukciju i dekonstrukciju pozornice, a najviše novca, 29 000 kuna, otići će na priključke za struju i ostalu infrastrukturu. Ivanka Persić je istaknula da je ovo važna manifestacija jer je organiziraju mladi za mlade, te se nada da će postati tradicionalna.
Uz to je odlučeno da će tvrtka Zabava d.o.o. za potrebe sutrašnjeg koncerta grupe The Melvins dobiti 10 tisuća kuna.
Donesen je prijedlog odluke o književnoj nagradi Drago Gervais. Naime djelit će se dvije nagrade svaka u vrijednosti po 20 tisuća kuna za književno djelo na hrvatskom jeziku koje do prijave na natječaj nije objavljeno te književno djelo na čakavskom jeziku. Odbor za dodjelu nagrada činit će 5 osoba. Po jedna iz gradske knjižnice, vijeća za knjigu, gradskoga poglavarstva te po dvije osobe koje se bave književnošću ili izdavaštvom s tim da jedna od njih mora biti članica Društva književnika.
Odlučeno je da se za potrebe imovinsko pravnoga zbrinjavanja građanima koji žive na području Gomile u zamjenu za njihove stanove da novčani iznos nešto veći nego što je tržnišna vrijednost stanova, a ta sredstva će snositi gradski odjel za urbanizam. Gradonačelnik Obersnel se složio s odlukom i podsjetio je da je poglavarstvo za potrebe projekta na Gomili prihodovalo preko 20 milijuna kuna. Ipak, budući da se izvođač radova ugovorom obvezao da snosi troškove za imovinsko pravno obeštećenje do 6 milijuna kuna, bez obzira na odluku poglavarstva najveći financijski teret će pasti za njih. Gradonačelnik je zaključio da ovo nisu prevelika sredstva u odnosu na korist koja se očekuje od projekta na Gomili stoga je ovo najracionalnije rješenje.
I na kraju je odlučeno da će doći do preraspodjele proračunskih sredstava da bi Grad mogao do kraja godine podmiriti dug tvrtki Reifeisen konsulting za zakup nekretnina u iznosu od milijun i 627 tisuća kuna do kraja godine.



Post je objavljen 24.04.2007. u 11:25 sati.