Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

DINAMO RAZOČARAO - NIKAD!!!

Image Hosted by ImageShack.us
Luka Modrić, u dvoboju s Kamenovim Božićem, spriječio je Dinamovu blamažu u Velikoj

Za veliki preokret u Čakovcu najzaslužniji su Jelavić, Munhoz i Gabrić. Šest golova i u Koprivnici uz prvi poraz Zagreba u 2007. Lider bez Eduarda i Ćorluke jedva s Kamenom. Pobjede Cibalie i Pule.

Kamen Ingrad - Dinamo 0:1

Dinamo je nastavio pobjednički niz u prvenstvu i sačuvao ogromnih 11 bodova prednosti pred Hajdukom, ali je u Velikoj odigrao najslabiju utakmicu ovog proljeća. U odsustvu Eduarda i Ćorluke, spašavao je treći mušketir - Modrić u 60. za 1:0. Bio je to prekrasan projektil s 20 metara pod gredu.

Domaćini, koji su praktički već drugoligaši, neočekivano su dobro parirali favoritu. U 25. minuti Čordaš je udarcem preko glave čak i pogodio prečku. Zagrepčani su kvalitetno odigrali tek 20 početnih minuta u nastavku.

U tom razdoblju Modrić je zabio i uzdrmao prečku, a vratnica je Kamenovog vratara Koprića spasila i nakon udarca Sammira. Dinamo je ostvario 15. prvenstvenu pobjedu zaredom, ali bez dvojice reprezentativaca i Vugrineca igra Ivankovićeva sastava bila je za brzi zaborav.

Dinamo s 4:0 pobijedio Cibaliju

Image Hosted by ImageShack.us

Dinamo je i dalje nezaustavljiv, a novu je pobjedu ostvario protiv Cibalije. Utakmica je riješena već u prvom dijelu, kada su postignuta i sva četiri pogotka. Bilo je to poluvrijeme za pamćenje, a za prvi je gol zaslužan Eduardo već u šestoj minuti. Sam je ušao u Burcsin kazneni prostor i smjestio loptu pod gredu. U 28. minuti Carlos postiže prvi ovosezonski pogodak, ali na kakav način. Bio je to pravi eurogol, prešao je dvojicu igrača i zakucao loptu pod gredu. U 36. minuti plodom je urodila i akcija Ćorluka – Eduardo, nakon koje Eduardo postiže svoj 27. prvenstveni pogodak. Ćorluka je ubacio s desne strane, a Eduardo je spretno pospremio i ujedno postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Četiri minute poslije postignut je i posljednji gol, a strijelac je bio Vedran Ćorluka. To je njegov prvi maksimirski gol. Nakon asistencije i pogotka, Ćorluka je zasluženo proglašen igračem utakmice.

Image Hosted by ImageShack.us

- Sretan sam. Ovdje sam od osme godine, svaki dječak sanja da postigne pogodak na Maksimiru. Ovo mi je najsretnija, najbolja utakmica u životu. Imam vremena za razmišljanje o ciljevima, a primarni sam ostvario. Cibalia nije mjerilo, ali prvo je poluvrijeme bilo odlično. Pokazali smo kombinatornu igru, ali u drugom smo dijelu igrali slabije.

Image Hosted by ImageShack.us

Kao što i Ćorluka kaže, drugo poluvrijeme nije bilo na razini prvog, no posao je zaključen u prvih 45 minuta. U nastavku vrijedi izdvojiti samo lakšu ozljedu aduktora Eduarda, te je u 66. minuti preventivno morao izaći iz igre. Ozljeda nije ozbiljnije naravi, te ćemo ga uskoro opet vidjeti na terenu.

DINAMO - CIBALIA 4:0 STRIJELCI
Zagreb, stadion Maksimir
sudac: Ante Vučemilović (Osijek)
pomoćnici: Tomislav Šetka
Predrag Borovec
4. sudac: Domagoj Ljubičić
delegat: Branko Bebić 1:0 Eduardo, 6. min
2:0 Carlos, 28. min
3:0 Eduardo, 36. min
4:0 Ćorluka, 40. min

DINAMO
12 Lončarić, 5 Ćorluka, 6 Pokrivač,10 Modrić, 11 Tadić (od 81. Pandev), 15 Carlos, 18 Sammir (od 74. Mikić), 20 Vukojević, 23 Schildenfeld, 24 Eduardo (od 66. Jertec),
26 Drpić

klupa: 22 Vranjić, 3 Čale, 4 Jertec, 8 Tomić, 14 Mikić, 16 Kovačević, 21 Pandev
CIBALIA
12 Burcsa, 2 Studenović, 5 Leutar, 6 Tadić (od 46. Pavličić), 7 Jukan (od 82. Baraban), 8 Maroslavac, 9 Zekić (od 46. Kresinger),10 Bagarić, 16 Radotić, 17 Andričević,
24 Bilen

klupa: 1 Marić, 11 Kresinger, 13 Pavličić, 15 Kerić, 18 Križanović, 22 Kuzmić,
25 Baraban
KARTONI
Žuti kartoni: Bilen 75. min (Cibalia)
IGRAČ UTAKMICE
Vedran Ćorluka

Post je objavljen 21.04.2007. u 21:43 sati.