Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/njezinekronike

Marketing

POSLJEDNJI DANI...

Moji prvi dani u školi bili su puni dojmova;
svi su negdje jurili, skakali i ludovali.
Bio je to pravi urnebes starije generacije prozvale su nas "pigvinima", šale se na naš račun, a nekad su i oni bili takvi, plaše nas po hodnicima i smiju nam se.

Nekad me toliko strah da se ne usudim hodati sama po hodniku, bojim se da me netko ne sruši ili udari.
Pod odmorom ostajem sa Dee svojom najboljom prijateljicom u razredu, ako poželim otići na wc radim to sa velikim oprezom kao zeko koji se skriva od lovaca.
U razredu nas ima oko 30 pola je dječaka,pola djevojčica. Vać sada se stvaraju grupice i tzv. "klanovi". Nebiste mi vjerovali ali već tada ta mala djeca u dobi od 6 ili 7 godina znala su biti okrutna.

Družili smo se u grupama to je bilo otprilike ovako:imučnija djeca družila su se zajedno, a djeca kao ja iz srednjeg staleža nisu ih zanimala...
Za njih smo bili glupi i zaostala "niža bića" jer nismo imali ogromnu kuću na 3 kata sa bazenom, ili se oblačili u skupu odjeću kao oni.
Oni su bili miljenici učiteljice koja je od njihovih roditelja uvijek dobivala poklone, mada to učiteljica pred ostalim roditeljima nije htjela pokazati kako je nebi optuživali, ali mi smo to znali.

U školi sam bila sretna s djecom koja su nas prihvaćala kao prijatelje.
Dee je uvjek bila uz mene i ja uz nju..tako su prolazili dani, a moja mama bila je sve veća i veća.
Uskoro trebam dobiti seku od rujna smo već bili daleko sada je veljača i mama je u bolnici svaki tren treba roditi.
Mome djedu je pozlilo i završio je u bolnici prognoze nisu bile dobre bila sam još mala tek mi je 7.g. i nisam znala što je to, imao je 2 moždana udara i umro je 12.2.1995.g.

Tata je bio tužan a i ja...i dalje smo bili u bolnici mama treba roditi, a djed je umro.
Moja seka došla je na svijet 2 dana poslije djedove smrti na samo Valentinovo (14.2.1995.g). Nazvali smo je po tom svecu Vale.
Bili smo sretni zbog prinove, ali djedova smrt obilježila je tugu u našim životima.


NAPOMENA:priče se temelje na stvarnim događajima opisuju stvarne osobe, ali zbog zaštite identiteta izmjenila sam imena!

Post je objavljen 21.04.2007. u 12:42 sati.