Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misakvecernji

Marketing

NOĆNI POSJET FARMERU HAMILTONU


Ufologija je već sama po sebi kontroverzna disciplina. No, u trenutku kad pomislimo da smo u stanju prihvatiti stvarnost “letećih tanjura”, vrijedno se prisjetiti tri najkontroverznije ufološke podteme, koje priču opet nepopravljivo zapetljavaju. To su a)otmice, b)s njima povezani implantati ili usadci te c) sakaćenje stoke.

I dok se otmicama već bavi značajan broj autora (o njima je bilo riječi u jednom postu prije koji mjesec), onih koji se bave proučavanjem problematike usadaka ili sakaćenja stoke je vrlo malo.

Najpoznatija istraživačica fenomena sakaćenja stoke je jedna američka televizijska novinarka. No, prije nego što ona dođe na red (a to će biti u slijedećem postu – inspirirao sam se sapunicama :-), i prije nego pogledamo neke zaista ne baš prelijepe slike, evo malog uvoda, jedne priče stare preko stotinu godina, iz vremena dok zaista nitko nije na umu imao nikakve pa ni neidentificirane leteće objekte, a nebo je još uvijek pripadalo samo pticama.


Od 21. travnja 1897. godine potiče izjava koju je pod zakletvom dao Alexander Hamilton na svojoj farmi u LeRoyu u Kansasu: "Prošle noći oko 22 i 30 probudila nas je buka među stokom. Ustao sam, misleći da možda naš buldog izvodi neke psine, ali kad sam izašao na vrata, na moje veliko iznenađenje, vidio sam zračni brod koji se sporo spuštao iznad moje stoke, oko dvjesto metara od moje kuće." Brod se spuštao sve dok nije bio svega desetak metara iznad zemlje, a Hamilton, njegov sin i jedan radnik prišli s mu na četrdeset metara. Hamilton je opisao brod u obliku cigare, dužine oko sto metara, koji je s doljnje strane imao kabinu od nekog prozirnog materijala. Kabina je bila osvijetljena iznutra, a u njoj se jasno vidjelo "šest najčudnijih stvorenja koja je ikada vidio". Potom se brod digao "lako kao ptica". Našavši se na sto metara iznad zapanjenih promatrača, "činilo se da zastaje i lebdi baš iznad dvogodišnje junice, koja je rikala i skakala kao da se zaglavila u ogradi”. Kada su joj prišli, rekao je Hamilton, vidjeli su da je oko vrata vezana užetom koje se protezalo sve do broda, ali se zapetljala u žičanu ogradu. Neuspješno su pokušali odvezati čvor oko juničinog vrata, pa su konačno sjekirama presjekli žice ograde, a brod i junica su se lagano digli i nestali prema sjeverozapadu.

Narednoga dana, njegov susjed Link Thomas na svojoj je njivi, pet do šest kilometara zapadno od LeRoya, pronašao kožu, noge i glavu goveda. Farmer je bio zbunjen jer na mekoj zemlji nije pronašao nikakve tragove koji bi vodili do goveda, niti tragove samog goveda. Susjed je po žigu ustanovio da koža pripada Hamiltonovom govedu.

"Svaki put kad sam htio zaspati, ugledao bih onu prokletu stvar, njene velike svjetiljke i groznu posadu", rekao je Hamilton u službenoj izjavi. "Ne znam jesu li to bili đavoli ili anđeli, ali svi smo ih vidjeli, moja cijela obitelj je vidjela brod i ne želim više s njima imati posla."


Ali ja želim.

I zato:

To be continued.....



Post je objavljen 20.04.2007. u 22:16 sati.