Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Otkrivenje

Jučer sam po prvi put primjenio The Work metodu i za sada sam stvarno oduševljen.
Samim čitanjem knjige, način razmišljanja mi se je počeo mijenjati i onda sam išao vidjeti koji mi je trenutni problem. Možda će vas iznenaditi, mene nije, jer sam već više puta imao taj problem.
Konkretno problem je:
Strah da će The Work funkcionirati. To me je strah zato jer ću prebrzo napredovati,
drugi će prebrzo napredovati i ako drugi budu tako brzo napredovali, i ako je za njih to tako jednostavno, onda ja nisam nikakav faca, niti ništa posebno.

Svaki put kada bi naišao na nešto potencijalno moćno (npr. EFT, PEAT) sam imao taj problem. No s ničim ga nisam uspio riješiti. Ali sa Workom jesam!

Za sada ću preskočiti način primjene, već ću reći samo krajnji rezultat, tj. rješenje do kojeg sam došao primjenom metode.

Napredovati ću onoliko brzo koliko brzo budem napredovao. I savršeno je tako.
Drugi će isto napredovati onoliko brzo koliko budu napredovali.
Ne radi se ovdje o tome tko je veći faca ili tko je više poseban, već samo o tome da li sam sretan iznutra ili ne. Zar nije pravi faca onaj koji je u stanju biti u konstantnoj unutrašnjoj sreći neovisno o vanjskim okolnostima? Ta potreba da se bude faca, nije ništa drugo nego li ego na dijelu. Još jedna laž koja me čini nesretnim kada je se držim. Zar nije potreba biti faca zapravo podsvjesna izjava da nam nešto fali ovakvima kakvi smo sada i zato nam treba da bi bili nešto posebno da bi imali vrijednost?
Zapravo mi je stvarno bitno da budem sretan.
Vrijedan sam neovisno o rezultatima i vanjskim okolnostima.
Na nikoji način sreća drugih ne utječe na moju i zato ako i svi primjene The Work i isto budu sretni, ja na nikoji način ne gubim. Naprotiv - mogu samo dobiti.
Drugi ljudi će napredovati i biti sretni točno onoliko koliko budu. I to nije moja odgovornost.
Moja je samo da ja budem istinski sretan.
Ovdje se radi o prividu gdje se držim laži da je moja vrijednost ovisna o drugima ljudima i o njihovoj percepciji mojih vještina, kvaliteta, mana, rezultata -> to je laž.
Vrijedan sam ovakav kakav jesam.


Došao sam do jako značajnih uvida u ovom procesu, po prvi puta takve vrste u svom životu. Ono što je najbitnije je to da nisam toga svjestan samo mentalno, već i energetski, tj. da moj sistem to prihvaća kao istinu. Koliko puta mi se je dogodilo da bi znao što bi trebalo biti, ali sistem jednostavno to ne prihvaća kao istinu. Možda će mi se ponekad vratiti onaj stari obrazac, no ono što je bitno je da imam metodu sa kojom ga mogu začas riješiti. Još jedan problem iz kojeg sam naučio što je trebalo naučiti. Yupi!!! Idemo dalje...

Nisam još uvijek postao super samopouzdan i siguran, imam ja još finog materijala za ovu metodu, ali činjenica je da više nemam onaj problem sa početka ovog posta.
Iskoristio sam i metodu za riješiti još jedan problem, ali o tome neki drugi put.
Ugodan vikend svima!mah

Post je objavljen 21.04.2007. u 08:24 sati.