Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rant

Marketing

Knjige, knjige, knjigice....

pepeljara

U subotu, 21. 04., u 20:00 dodjeljuju se nagrade SFERA. SFERA je jedina domaća žanrovska književna nagrada, a dodjeljuje se već više od četvrt stoljeća.

Ove godine, za najbolju je minijaturu SFERU osvojio na blogu dobro poznati Dario Rukavina, odnosno Porto. Priča "Ima li piljaka tamo gore, na jugu?" za koju je nagrađen, bila je izvorno objavljena na blogu, a zatim ju je Porto poslao na prvi hrvatski natječaj za blog priče, Blog.sf. Portovo ime i prezime te naziv njegove minijature naći će se u dobrom društvu na SFerinoj statui koju SFeraši od milja zovu "pepeljara".

Blog.sf natječaj osmislila te tu prvu blogersku tiskanu knjigu uredila i na prošlogodišnjem SFeraKonu 2006 kao zbirku Blog.sf javnosti predstavila - naša svestrana Ire.

No, dodjela nagrada SFERA nije jedino domaće književno događanje na SFeraKonu 2007.

Veselin Gatalo predstavit će u subotu svoj novi roman "Cafe Oxygen", a u tome će mu pomoći urednik Davor Šišović i Nino Raspudić. Veselinov urednik je također poznati blogger - Bookaleta, koji će, također u subotu, na SFeraKonu odraditi i predstavljanje predstavljanje šeste istrakonske zbirke "Krivo stvoreni", uz bok SFerinom predstavljanju trinaeste sferakonske zbirke "Trinaesti krug bezdana".

books

Adnadin Jašarević će pak predstaviti tri BiH izdanja - Antologiju bosansko-hercegovačke priče, fanzin "Prometej" i svoj roman Nedovršeni svijet. Inače, Adnadin je ove godine organizirao prvu bosansko-hervegovačku SF konvenciju Fantastikon, o kojoj ste mogli čitati kod Bookalete, a na kojoj se predstavila i SFera. Fantastikon se održao krajem ožujka ove godine, u Zenici. u sklopu Zeničkog proljeća.

No, ono što ne smijete propustiti je predstavljanje romana Zorana Krušvara Izumitelji nauma gospodnjeg u subotu u 18:00. Uz roman dolazi i DVD s pjesmama neafirmiranih hrvatskih bendova i amaterskim spotovima snimljenim po motivima iz ove priče o vampirima, svećenicima i smrti. Za ovaj roman postoji i trailer koji možete pogledati ovdje, a neke od spotova tu, tu i tu.

Post je objavljen 20.04.2007. u 10:21 sati.