Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/hotaru16yoruichi

Marketing

CJELINA PRVA:Kozmička era 70 2.dio

Onaj dečko se okrenuo i zaprepašteno ostao gledati gurajući njih dvije prema natrag. Kraj glave njegovog robota se pojavio jedan pištolj.
« Smjesta pusti oružje i predaj se.», kaže Raksu ali ovaj samo upali pogon i izleti vani. Raksu krene za njim. Onaj dečko krene do još jednog robota uskoči u njegov kokpit, sjedne i upali ga. Na njemu je pisalo Genral
Unilateral Neuro-link Dispersive Autonomic Manuver stvarajući riječ Gundam. I on je krenuo vani.
«Prokleti Zaft!», kaže princeza ZS-a i otrči do još jednog te uđe.
«Ne mogu vjerovati da je sposoban za takvo što! Cijelo mi je vrijeme lagao!», zadere se kroz suze Cagalli Ona je sljedila dječakov primjer i otrčala do slijedećeg robota ali je i čula korake iza sebe. Očito je i treća djevojka imala isti naum. Cagalli se htjela okrenuti i reći joj da je bolje da to ne radi ali je na sreću shvatila koliko je to licemjerno. Jednostavno je uskoćila u pilotsku kabinu i pokrenula sustav na zaslonu se pojavio znak Z.S.-a sa natpisom Hope(nada). Ironično se nasmijala pomisli da je robotu ime dano da bi se više motivirale postrojbe. Njena nada je u ovome trenutku bila da se što brže probudi iz ovog sna jer iako se jako željela boriti za mir nije ipak željela da to bude pod uvjetom da je njezin tata izdajica. Krenula je za drugima i poletjela ali shvatila je da s ovakvim operativnim sustavom nikad se neće moči dovoljno brzo upravljati robotom. Izračunala je pritisak na noge i tromost mase robota te prilagodla je operativni sustav s obzirom na sve te smjernice. Iako je prošla obuku za upravljanje mobilnim odjelima nije uopče znala da je tako pametna. Odletjela je krene za njima. Na nebu je stajao onaj robot. Raksu je stajala nasuprot njega i držala pištolj uperen u njega.
« Vojniče Zafta naređujem ti da prestaneš!» kaže Raksu odlučno
«Raksu?», upita on zbunjeno
« Asuran?» nastavi ona zbunjeno prepoznavajući mu glas, jer ga je jako dobro poznavala. Tada je došao onaj dečko i uperio pištolj u Asurana. Asuran je uhvatio Raksuinog robota i povukao ga iza sebe.
« Pusti me! Oni mi neće nauditi!», derala se Raksu ali Asuran je nije slušao. Do njega su došle još ove dvije.
«Ovdje princeza Zemaljskog Saveza Meena Hino, molim vas predstavite se!», kaže ona djevojka koja je bježala sa Raksu.
« Kira Yamato, vojnik 3. brigade mobilnih odijela Zemaljskog Saveza», kaže onaj dečko koji se skrivao s njima. Asuran se sledi. To je ime pripadalo njegovom najboljem prijatelju kojeg dugo nije vidio.
« Pretpostavljam da si ti onda princeza Zafta, Raksu Clyne?» , kaže Meena
« Točno!», odgovori Raksu. Jedan robot dođe do njih uperujući pištolj prema Asuranu i Raksu.
« Ne!!!! Što to radiš?» zadere se ona djevojka koja je tvrdila da je njen tata izdajica.
« A tko si ti da možeš naređivati vojniku Orb-a?», odgovori joj on podrugljivo
« Ja sam Cagalli Yura Asha!» To ime inače pripada princezi Orb-a. Orb je bio neutralna kolonija smještena na Zemlji. Tamo su živjeli ljudi i Coordinatori koji su željeli mir i nisu imali nikakvih predrasuda jedni prema drugima. Heliopolis je također bio Orbova svemirska kolonija.
« A da, zašto bi ti vjerovao?»
« Zato što ću te objesiti čim se vratimo na Orb!»
« Ako si stvarno Cagalli onda mi reci puno ime predsjednika Orba!»
« Uzumi Nara Asha!», kaže mu ona bez imalo oklijevanja.
« Nije! Znao sam da ćeš pogrešno reći! On i njegova kćer imaju različito . . srednje . . . prezime.» kaže on isprekidano kad shvati da je ona stvarno Cagalli
« Ne bi bilo loše da saznam koga moram ubiti kad se vratim!», kaže ona zaboravljajući da joj tata sad i nije baš najdraža osoba, a ni Orb također.
« Hiro . . . Hiro Aino , osma brigada mobilnih odijela», kaže on nesigurno.
« Ja sam…», kaže Asuran koji se pokušao predstaviti
Do njih velikom brzinom proleti još jedan robot krečući prema ogromnom bojnom brodu kojeg su napadala tri robota.
« Kira, požuri, moramo zaštititi onaj brod!», kaže Meena
Kirin robot krene prema njemu. Za njim ode i Meena te Hiro i Cagalli. Brod je pokušavao uzletjeti ali ona tri ukradena robota su gađali po njemu.
« Kira… pa ja ga poznajem! Ali on je Coordinator! Zašto se bori na strani ZS-a?» upita Asuran Raksu. Njih dvoje su ostali sami.
« Ne znam, ali Asuran sad nije vrijeme za takva pitanja! Uništit će onaj brod!», odgovori Raksu i krene prema tamo
« Ali Raksu mi ga imamo naredbu zauzeti!» odgovori joj Asuran koji to nije smio reći. Brod na kojemu je bio Asuran i kapetan za kojeg je radio primali su naredbe od potpredsjednika Zare. Asuranovog tate. Sigel Clyne puno puta nije imao pojma što ovi izvode, kao sada.
Znao je da ga je Raksu čula, to što je šutila nije bio dobar znak zato je bez prigovora krenuo za njom. Znao je da njegovi prijatelji izvršavaju naredbu kapetana Curusea koji je rekao da zauzmu taj brod jer je bio najjači bojni brod ZS-a što njima nije išlo u prilog.
Raksu je počela pucati prema njima, a Asuran je stajao i samo gledao. Odjednom je jedan od onih ukradenih robota naletio na njega jer nije znao da je on unutra. Asuran se branio ali ovaj je odjednom izvadio nož i zaboo ga na vrh njegovog kokpita. Njegovim je robotom prolazila struja.
« Ne!!!!!!!», zaderala se Cagalli misleći da će eksplodirati ali srećom to se nije dogodilo. Ona je uhvatila njegov robot da se ne sruši. Raksu je onda još žešće počela pucati prema njima. Kira je vidio pod opcijama glavni top. Zapucao je iz toga prema njima i napravio oveću rupu u atmosferi Heloplisa. Nikad mu nebi palo napamet da je toliko snažno.
Onaj robot što je proleti preko njih još je pucao na to troje. Polako su se počeli povlačiti. Krenuli su kroz rupu koju je Kira napravio.
« Ovdje kapetanica, Archangela Maryu Ramiasu. Hvala na vašoj pomoći.»
« Ovo je brod ZS-a?», upita vozač onog drugog robota
«Da! Prototip svoje klase.!»kaže kapetanica ponosno
«Ovdje kapetan Storm-a i Thunder-a. Archangel ostani na Heliopolisu i brani ga. To je zapovijed!» , kaže taj kapetan Archangelu koji je upravo krenuo za onim ukradenim robotima.
« Zanemari zapovijed! Pun pogon naprijed!» naredi kapetanica
« Ali kapetanice. To je oglušenje na izravnu zapovijed!», kaže dokapetanica.
« Nastavite! Bojnice Bajiruu, ne mogu dopustiti da pobjegnu sa našim najnovijim mobilnim odijelima. Da ukradu sav naš trud koji smo uložili u njih i živote koji su ugašeni da bi ih zaštitili!», kaže kapetanica
Ovih petero, Asuran i onaj drugi robot već su krenuli prema gore. Malo dalje nazirao se Nazca klasa broda koji ih nije primjetio. Ona tri robota su krenuli prema njemu.
«Radi li naoružanje?», upita kapetanica
« Ne. Trebam najmanje 5 minuta!», kaže jedan od časnika
« Nemamo naoružanje! Molim vas pucajte umjesto nas! Ne smiju pobjeći!», reće kapetanica
« Nema problema!», kaže Meena i uputi se prema jednom od njih podignutog mača.
Kira nacilja i počne pucati prema njima.
« Imamo oružje!», kaže onaj časnik
« Naciljaj ih! Ponbat, napad!», kaže kapetanica i projektili se upute prema njima. Meena krene zamahati mačem ali onda ugleda nekoliko projektila sa suprotne strane. Krenuli su prema Heliopolisu toliko brzo da ih ovi nisu ni vidjeli.
« Projektili kreću prema Heliopolisu.»kaže jedan od časnika
« Nuklearni!!», odgovore Kira i Raksu skupa
« Tri sekunde!», kaže onaj časnik, a kapetanica zaprepašteno pogleda prema njima
« Naciljaj!», zapovjedi brzo «Dva»
« Pucaj!»iz Archangela su izletjeli projektili «Jedan»
Onaj je robot zamijenio Asurana pa su tako svih šestero pucali.
Projektili sa Archangela su bili prespori. « Nula»
Cijelim su se Heliopolisem nazirale eksplozije. Polako se počeo rastvarati i kriviti.
« Ne! Heliopolis!» zadere se Meena i krene prema dolje
« Ne!» kaže Kira i povuče njenog robota natrag
« Pusti me. Moji roditelji su dole!», kaže Meena , ali Kira ju je brzo povukao prema gore. Jedna velika eksplozija ih je gurnula prema Archangelu. Komadići su proletjeli pokraj njih. Kapetanica je ustala. Ruke su joj se tresle. Očiju punih suza je gledala prema Heliopolisu.
Dim se polako razilazio. Raksu je zgroženo pogledala prema njemu.
« K vragu!», kaže Kira i svom snagom udari po tipkovnici
« Tohru, Kazui, Sai, Milly, zašto vas nisam mogao zaštititi!?!?», nastavi Kira dok su mu suze kapale po onoj ruci koju je još držao na razbijenoj tipkovnici
« Prokleti Zaft!», kaže onaj koji je vozio X-105, slabiji model od njihovih
Raksu je tad skrenula pogled.
Svjetlost od eksplozija im je osvjetljavala lice. Na svakom od njih su se nazirale suze. Cagalli je još držala Asuranovog robota. Svi su blijedo gledali prema dolje. Nakon malo vremena se začulo
« Svim jedinicama! Dođite na Archangel. Može se reći da je to zahvala jer bez vas Archangel nebi postojao!», kaže Maryu i vrata skladišta se počnu otvarati
« Trebamo hitnu medicinsku pomoć!», kaže Cagalli koja je već zaboravila na Asurana
« Poslat ću je!» reče kapetanica i oni uđu
Raksu je stala do Kirinog robota. Svi su gledali prema dolje. Imali su zamišljene poglede. Raksu je primijetila da Kira plače. S njene druge strane stajala je Meena. I ona je plakala. Cagalli je gledala prema Asuranu kojeg su upravo odnosili.
Komadići metala su letjeli oko Archangela. Do njih je došao čovjek koji je vozio X-105.
« Pa vi ste djeca?», kaže on zbunjeno
Kapetanica i dokapetanica su ušle i krenule prema njima.
Njih su svih šestero pozdravili, one također.
« Maryu Ramiasu, 2. svemirski sektor peto specijalno odjeljenje ZS-a»
predstavi se ona
« Nataru Bajiruu isto specijalno odjeljenje»
« Mwu La Fraga porucnik 7. Zemaljske armije mobilnih brodova», kaže onaj što se borio s njima
« E da, 7. armija je potpuno uništena. Tražim premještaj na Archangrl!»
« Svakako. Imamo i manjka posade.» odgovori mu ona.
« Kira Yamato 3. brigada mobilnih odijela Zs-a!», kaže Kira
« Molim? Treća brigada? Kako je to moguće!?», upita Mwu zbunjeno
« Coordinator sam prve generacije!», kaže Kira, a čuvari podignu oružje na njega. Meena ga čudno pogleda. Nikad nije imala ništa protiv coordinatora, ali ono što su napravili Heliopolisu ostavilo je utisak na nju.
« Odmah spustite oružje! Zar niste čuli što je rekao? Vojnik je ZS-a!», zadere se kapetanica na njih i oni odmah poslušaju
« Ja sam vojnik Orb-a», kaže Hiro koji nije vidio razloga zašto bi im govorio čin.
« Onaj u bolnici je Zaft, zar ne?», upita dokapetanica
« Da.» odgovori Raksu
« Što je bilo Zaftu da napada baš danas kad su se trebale sastati princeze! Morgenroate je u potpunosti uništen i one su sigurno mrtve! Bili smo tako blizu miru a sad smo i dalje nego na početku!»kaže kapetanica nesretnim glasom koji je stalno podrhtavao.
« Pa i nije tako loše. Mislim da su vam princeze bliže nego što mislite» , kaže Raksu. Kapetanica zbunjeno digne pogled. Sve bi dala da ona govori istinu.
« Meena Hino! Hvala na mobilnim odijelima inače bi sigurno bile mrtve!», kaže Meena
« Raksu Clyne. I hvala što ste nas pustili na Archangel iako niste znali tko smo!», kaže Raksu
« Pa znam da je ovo malo neplanirano ali, ja sam Cagalli Yura Asha!», kaže ona. Kapetanica je imala izraz lica kao da će ih sve tri najradije zagrliti.
«Ne znate kako mi je drago što ste ovdje! Sutra vas vraćam kući, pa se dotad malo odmorite. Spremila sam vam kabine. Izaberite svatko svoju. Dole niz hodnik su!», Kaže kapetanica koja je na neki način odahnula jer je znala da bi se ZS i Zaft međusobno uništili . « Hvala!», odgovorilo je njih petero i krenuli su prema kabinama još uvijek držeći onaj tužan izraz lica. Dim se još nije u potpunosti razišao, niti je popustila bol koju su osjećali Kira i Meena. Archangel je krenuo ostavljajući Heliopolis za soobom


Post je objavljen 17.04.2007. u 15:19 sati.