Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

Prijedlog AKSTU-a o osnivanju ureda za posredovanje u pronalaženju stanova između studenata i stanodavaca



Studentska udruga AKSTU predložila je osnivanje ureda za posredovanje u pronalaženju stanova između studenata i stanodavaca. Svi smo svjesni koliko bi bilo lakše određenom studentu kad bi takav ured postojao, gdje bi svi mogli otići, ispisati formular kakvu vrstu stana traže i koliko su spremni plaćati stanarinu. Udruga AKSTU smatra kako bi se sredstva za projekt mogla osigurati iz studentskog fonda koji se vodi pri studentskom centru, to je onih 18% koji odlaze iz studentskog rada na račun studentskog centra, iako bi trebali biti namijenjeni za razvoj svih studentskih projekata, ova sredstva služe samo za pokrivanje potreba studentskog doma. Sveučilište bi od ovoga imalo koristi jer bi imalo uvid u izdavanje studentskih subvencija.
Uz minimalna sredstva dobili bi sustav koji bi bio od ogromne važnosti za studente u nedostatku smještajnih kapaciteta u domu.
Korist za grad bi bila u tome što bi se stalo na kraj iznajmljivanju stanova na crno, čime se izbjegava plaćanje potrebnih pristojbi, jer bi svaki stanodava morao biti prijavljen. Ciljani pokrovitelji za ovaj projekt su Sveučilište u Zadru, koje bi osiguralo smještajne kapacitete i potrebnu logistiku za rad ureda, te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa koje bi osiguralo honorare za terensko ispitivanje stanodavaca, te potrebne pristojbe za oglašavanje u sredstvima javnog priopćavanja.
Prijedlog AKSTU-a možete vidjeti klikom na slike iznad.

Post je objavljen 17.04.2007. u 08:56 sati.