Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/portkey

Marketing

Baštovanka

Nađem se danas u rasadniku gde sam kupovala cveće za svoj balkon. Kupila sam neke crvene karanfiliće (divlje, tj. 'divlje') i neke kadife. Moguće je da to uopšte nisu kadife ali izgledaju baš kao što kadifa zvuči tako da sam prilično sigurna da je to to. Takođe sam kupila još jedan mali ruzmarin budući da se ta junačka biljka pokazala otpornom na sve i jedina je preživela iz prošle postavke cveća na balkonu. U stvari, i jadna bugenvilija je formalno još živa ali budući da za skoro godinu dana nije porasla niti jedan milimetar, ne računam je baš. A to što se ta bugenvilija tako ponaša posebno mi ide na živce zato što na pola metra od te moje jade raste jedna divlja koja cveta i buja i preti da mi prodre u stan. Što je lepo, jeste, ali opet... Niko je ne pazi i ne dodaje joj nikakve specijalne hranjive materije spravljene posebno baš za bugenvilije i ona opet cveta neprestano, u inat ovoj mojoj u saksiji. Da, saksija je velika i da, zalivam je kako treba.

Takođe sam kupila i jasmin, rešila sam da mu dam još jednu šansu. Kupila sam malo drugačiju vrstu za koju piše da raste kao puzavica i lepo miriše.

Dok sam tako birkala cveće i zemlju u tom (japanskom) rasadniku, primetim kod prozora gde se nalazi kasa neke providne kutijice sa nekim bubicama unutra. Približim se i vidim bubamare. Puna ih kutija, onako mile jedna preko druge i jedu nešto belo. Kad sam bila mala, bubamara mi je bila strašno zanimljiva i nije mogla da se vidi baš svaki dan, čak ni leti. A ovde, puna kutija. Gde li su ih samo nakupili, pitala sam se tako, a onda vidim i cenu, $7.99. Omg, pomislim, pa ove bubamare su na prodaju! Zar to nije prosto neverovatno da se bubamare prodaju? Prosto neverovatno! Za vaš vrt, bubamare, jeftino. Prosto ne znam šta da mislim o tome. Možda to samo ovde u Americi? Ali zašto, zašto?

Zbunjena sam.


Hm. Posle malo pretragde po internetu, ispostavilo se da je moja kadifa u stvari božur. Or not. Moram se raspitati.


Posle još malo pretrage: kako ih kupiti a onda i oraspoložiti, ako su malo nervozne...

LUDILO!


Post je objavljen 16.04.2007. u 08:25 sati.