Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

Odgovori & komentari... (9)

@upitnik: Stručnjaci su izračunali da Zemlja sa svojim resursima ima mjesta za najmanje 38 milijardi ljudi. Dakle, dobro je netko primijetio, problem je u rasporedbi zajedničkih dobara koje pojedinci prisvajaju: više od 80 posto svjetskog bogatstva je u rukama malene elite (neko će reći Komiteta 300). A s muslimanima se uopće ne trebamo poklati, kako ti se čini, kad izumiranjem sami sebe "koljemo". Na svoje (prosto) posljednje pitanje možeš i sam odgovoriti!

@Nema boga osim Boga: Možda će doista, "kada prodje dosta vremena biti osvojen i Rim... mirnim putem tako sto ce vecina stanovnistva biti muslimani rodjenjem ili ce to postati svojim opredjeljenjem", kako kažeš. Točno je da samo Bog zna sta ce se desiti i on odlucuje o svemu. Znademo kako je u prvim stoljećima cijela Mala Azija (današnja Turska) imala jake kršćanske centre, a danas je islamska. Zbog toga nije nestalo kršćanstva. Isus nije nigdje spomenuo Rim, nego svoju Crkvu kad je rekao da je ništa ne može uništiti.
I ja, kao i ti, "molim Boga da umrem kao vjernik i da ga se ne postidim na Velikom Danu. Da mi oprosti grijehe i da me zastiti paklene vatre." Kad bi svi vjernici ovoga svijeta tako molili nikome ne Zemlji ne bi bilo tijesno. Ali ONI, kojima je kap nafte dragocjenija od barela ljudske krvi, paralelno s pljačkanjem svjetskih bogatstava rade na sukobima između kršćana, muslimana i židova. Divide et impera!

@m_ramone: Kažeš: "Ne znam što je jadnije, post ili ovi komentari iznad." Eh, ali zaboravio si da je svaki blog također kao snijeg na kojemu svaka zvijer ostavlja svoj trag! Tako se prepoznaju otisci mnogih jada i njihovih nositelja (štiti ih jedino kukavička anonimnost)... Dobro, pravi vjernici znaju opraštati, a ostali posjetitelji su navikli da povremeno zečepe nos...

@Kralj__Tomislav: Uhvatio si se "Brezovice" i Brajše kao temeljne oznake Crkve. Pa nitko pametan ne brani skandal ni zlo koje se dogodilo. To je strahota i sramota. Ali ne može to biti pečat Crkve, ni katoličke, ni hrvatske, ni zagrebačke! Iako je očito da upravo takav "vrući žig" (kakav kauboji udaraju bikovima) mnogi žele što dublje "pričvrljiti" Crkvi. Kao da u njoj ništa drugo nema nego "slučaj Brezovica". Ne postoji nijedna ugledna ustanova u kojoj se nije dogodio neki skandal, ali nikome se tako ne "podgrijava" svakodnevno medijska juha kao Crkvi. I još k tome uz prozirnu zabrinutost i skrb da Crkva ostane moralna vertikala. Kako inače razumjeti, s jedne strane, ignoriranje dobra što ga Crkva čini, a s druge strane, stalno pumpanje licemjernog žaljenja onih koji su ostavili "svoju nevinost na oltaru majčice crkve"?
Za proširivanja spoznaje o Caritasu i meni je dobro došla Papina enciklika "Deus caritas est" pa može i drugima, osobito onima koji Crkvu i ukupnu njezinu djelatnost gledaju samo kroz naočale marksističke sociologije.
Glede tzv. bjelosvjetske urote protiv Crkve, proporučujem sjajno djelo Ivana Pavla Velikog "Prijeći prag nade", u kojemu on, posebno u poglavlju o evangelizaciji, govori o tome (detaljnije nego u svojoj prvoj enciklici Redemptor hominis). Kad to čovjek pročita postaje mu jasnije tko je u nj ispalio metke na Trgu Sv. Petra kroz samokres Ali Agce.
Iznenađen sam kako si potpuno krivo razumio staru prispodobu o vrećama s manama. Ona nema veze ni sa čijom pedofilijom, nego je riječ o tome da čovjek nema oči na leđima pa svoje mane ne vidi, a vidi tuđe. Uvijek je sporno kad erotizirani mentalitet i najobičnije pojmove "sprijeda" i "straga" shvaća samo spolno. Dakle, nije me uopće pogodila tvoja kritika pedofilije, jer je i ja žestoko kritiziran. Kao i pederastiju, na koju mnogi blagonaklono gledaju, a ja sam zbog te kritike skoro zaglavio. Ali neću više o tome. "Nije naravno na meni da sudim..."
Varaš se da se volim "okruživati intelektualnim invalidima koji odobravajuće mekeću na (moje) pojanje o slatkoj gori". Dokaz za to je okruženost najširim profilom najrazličitijih tipova na ovom blogu, uključujući i tebe, kojega smatram pametnim i zanimljivim čovjekom, bez obzira na svjetonazor. Jer sve takve, pa i "duhovnu nedonoščad" (koja ti se, izgleda, gadi), smatram Božjom djecom i svojom braćom. Zato ni u jednom trenutku nisam pomislio da zajedno sa svima vama ovdje gubim vrijeme. Pozdrav, dakle!

@20070207: Pridružujem se tvojemu pozdravu našim neistomišljenicima: "Mir i dobro, tebi i tvojem jatu zelim, ali vasa mrznja Boga i Crkve, unistava vas same. Vi korodirate od mrznje u vasim srcima, i tu vam nema spasa. Ljubav Bozja vam je jedini lijek!"
Zato najozbiljnije i najiskrenije moramo pojačati molitvu za sve, a osobito za one koji kulturno i umiljato izvrcu stvari i stvarnost, za naše suvremene Machiavellije. Tu nam zadaću Isus dao!

@:-): Iskren pozdrav sretnoj ženi! Zbilja bi bilo krasno da se i u Lijepoj našoj vrati ženi dostojanstvo. Ali kako, i tko će ženu potaknuti da shvati kako je biti ženom neizmjerna milost i dar, biti majkom (tjelesnom ili duhovnom)? Kad Crkva o tome govori, liberalci se smiju i kažu da Crkva o tome nema pojma. Dakle, jedini je način tihi i uporni rad, poput onoga Eve Herman. Jer, hvala Bogu, žene još uvijek čitaju zdravu literaturu.
A mušku anoreksiju možemo objesiti medijskom mačku o rep! To su budalaštine za izluđivanje šačice onih feminiziranih bez identiteta. Mir i blagoslov!:-)

@Marija: Hvala ti na kulturnom posvjedočenju svoje vjere i crkvenosti. U cijeloj ovoj polemičkoj "priči" doista je temeljno što si itaknula da "Božja logoka nije uvijek u skladu sa nasom". Biblija to potvrđuje na mnogo mjesto. Riječ Božja to izričito kaže po proroku Izaiji:
"Tražite Gospodine dok se može naći, zovite ga dok je blizu! Nek' bezbožnik put svoj ostavi, a zlikovac naume svoje. Nek' se vrati Gospodu, koji će mu se smilovati, k Bogu našem jer je velikodušan u praštanju.
'Jer misli vaše nisu moje misli i puti moji nisu vaši puti', riječ je Gospodinova. 'Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli'" (Iz 55,6).
I, na kraju, nemoj se samoponižavati i bez razloga proglašavati "intelektualnom invalidkom".
Želim ti Božji blagoslov i mir!

@marina: Hvala ti na komplimentu. Srdačan pozdrav Splitu!

Svima (osobito onima koji odbijaju svako dobro) srdačan pozdrav blagoslovljen novi tjedan!


Post je objavljen 15.04.2007. u 23:59 sati.