Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijskakuhinja

Marketing

Lachha paratha u proljetno jutro

LACCHA PARATHA (laća paratha)

Savršeno hrskava izvana, a mekana iznutra savršeni je
dodatak začinjenim indijskim jelima.
Poslužite ju s maslacem za 'drugačiji' doručak.


Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme kuhanja: 20 min
Količina: 10 paratha


Sastojci:
2 šalice polubijelog brašna
1 šalica graham brašna
3 žlice ulja
1 žličica soli
topla voda
ulje za prženje

Postupak:
1. Pomiješajte brašno i sol.
Utrljajte ulje i postupno dodajte dovoljno tople vode da možete zamijesiti glatko tijesto.
Prekrijte vlažnom tkaninom ili zamotajte u plastičnu foliju. Ostavite da miruje 20 min.

Premijesite tijesto.
Podijelite ga na dva dijela i od svakog formirajte štrucu. Podijelite svaku štrucu na pet dijelova.



2. Od svakog dijela napravite kuglice tako da stavite tijesto između dlanova i rolajte vršeći lagani pritisak. Polako otpuštajte pritisak. Oblikovana kuglica treba izgledati ovako.
Na taj ćete način lako izvaljati savršene krugove.



3. Spljoštite kuglicu i razvaljajte u krug promjera 15cm. Premažite uljem ili gheejem.



Narežite na trake od 5cm i postavite ih jednu na drugu.



4. Zarolajte trake i pritisnite ih dlanom.



5. Razvaljajte krugove promjera 12cm. Polako pržite obje strane na zagrijanoj tavi lagano ih premazujući gheejem.



Poslužite ih tople uz običan ili začinjeni maslac.


ZAČINJENI MASLAC

Moja omiljena kombinacija za ukusan doručak.
Začinjeni maslac možete staviti u razne kalupe, zamrznuti, izvaditi iz kalupa i servirati ih kako namaz.
Poslužite ga na vrućoj basmati riži ili khichdiju.
Za slatku varijantu u maslac umiješajte koricu naranče i šećer.


Sastojci:
Maslac
Prstohvat muškatnog oraščića
Svježe lišće bosiljka
Sol

Postupak:
Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte.



Poslužite uz tople parathe!




*sve slike: Mirisi, zlato i začini*


Post je objavljen 13.04.2007. u 00:24 sati.