Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

Požar gospodarskog objekta u Miholjancu

10.04.2007 u 4:05h dojava o požaru štaglja u mjestu Miholjanec A. Mihanovića 95 vlasnice Mihoković Marije. Miholjanec je udaljeno 6 km od virja a područje je opčine Virje tj. VZO-a Virje. Dežurni je aktivirao sustav za javno uzbunjivanje tik nakon dojave što je puno značilo za ovu intervenciju kao i brza dojava!
Na zvuk sirene okupilo se dvadeset i dvoje ljudi. Na intervenciju se izašlo u 4:07h sa navalnim vozilom Mercedes koje je prvo došlo na mjesto požarišta u 4:13H pa su stizala i ostala vozila TAM 260 DVD Virje, TAM 130 DVD Virje, JVP Đurđevac dva vozila . Zatečeno stanje pri dolasku Vatra je sa pomočnog objekta sa stražnje strane kuče neke drvarnice ili spremišta prešla na štagalj u kojem su bile uskladištene daske. Zbok velike okučnice vozilom smo prišli čim bliže požarištu I vatru presjekli vitlom za brzu navalu da se ne širi na objekte koji su bili vezani za štagalj. Druga ekipa je postavila B tlačni vod, razdjelnicu sa po dva C mlaza i požar ugasila u 4:40h. Vodom smo se opskrbili iz našega TAM-a 260. Na intervenciji su bili nazočni i DVD Miholjanec sa svojom traktorskom cisternom koji su požarište ostali sanirati i izgorjelo tovariti na prikolice. Povratak u DVD 5:00h.
Uzrok požara nije poznat sumlja se na podmetanje požara, ali sreča u nesreči je ta da je intervencija fino odrađena a šteta zanemariva kakva je mogla biti da je štagalj bio pun sa sjenom!

Post je objavljen 10.04.2007. u 06:34 sati.