Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misakvecernji

Marketing

Fabijanovi NLO-i

Bok!

Čitatelj bloga kojega ću nazvati Fabijan (podaci poznati redakciji tj. meni), inače diplomirani inženjer elektrotehnike, bio je inspiriran snimkom NLO-a iznad Savskog nasipa, kojega ste uspješno dešifrirali kao Veneru. To ga je potaknulo da podijeli svoju priče – neke je, čini mi se, malo teže objasniti od savskonasipske snimke. Poslao mi ju je na mail, a uz njegovu dozvolu, evo je u cjelini i ovdje:



«Tek neki dan sam stigao pročitati starije postove i tako sam otkrio ovaj, NLO iznad savskog nasipa - od 23.01.2007. Kada sam pročitao i pogledao filmić odlučio sam se ipak javiti jer sam i ja vidio sličnu stvar i to jednu zimsku vedru večer još "davne" 2004. iz Mikulića u Zagrebu.

Slučajno sam pogledao kroz prozor tik nakon zalaska Sunca i u sumraku sam uočio sjajni objekt na nebu koji je mijenjao boje, malo žuto, malo zeleno, malo crveno. Objekt je dolazio od strane Sljemena iz smjera Zagorja sa sjevero-zapada i došao je u ravninu malo dalje od iznad Krvarića i polagano skrenuo prema zapadu, prema Podsusedu. Objekt se doimao jako blizu i nisko. Veličina točke na nebu bila je kao peterostruka veličina najsjajnije zvijezde na nebu kada je u punom sjaju, ali zvijezde su visoko i daleko na nebu, a ovo se doimalo nisko, kao da je unutar Zemljine atmosfere.

Prvo sam pomislio da je neki avion koji nisko leti, ali se objekt suviše sporo kretao i nije ostavljao iza sebe nikakav trag od zaleđenih ispušnih plinova niti se čuo ikakav zvuk. Nakon nekog vremena objekt je stao na mjestu - po mojoj procjeni negdje iznad Ponikva i tako stajao skoro 20-ak do 30-ak minuta, a tada je polagano pravocrtno "otklizao" u pravcu prema Zaprešiću ili Bistri i na koncu nestao iza brijega. Klizao je od prilike sat i pol, vrlo polako, ali primjetno.

Nisam jedini koji je to vidio, pozvao sam i susjede da pogledaju što bi to moglo biti. Gledali smo dalekozorom, ali nismo mogli ništa razaznati osim da je objekt jako sjajan i da pulsira i mijenja boje. Na žalost nisam imao neku kameru ili fotoaparat da snimim objekt.

Kasnije sam nazvao Radio Sljeme i svoju rodbinu u Španskom, ali oni iz nizine grada taj objekt na nebu nisu mogli vidjeti, pa su mislili da zbijam šale.Na tome je ostalo sve dok napokon nisam ponovno vidio istu stvar tu na postu, zahvaljujući g. Damiru Horvatović koji je snimio gotovo identičan objekt pa sam svoje iskustvo odlučio podijeliti s vama.

Evo još par iskustava.

Još "davnije" u drugoj polovici devedesetih u Španskom, jedne prekrasne vedre ljetne večeri, moja sestra i ja nismo mogli spavati zbog vrućine i gledali smo zvijezde. Zagledali smo se u najsjajniju zvijezdu na nebu, na sjeveru i odjednom je ta najsjajnija zvijezda oko ponoći sa sjevera počela savršeno pravocrtno putovati relativno brzo prema jugu.
Nismo znali što je to, ali nas je zaintrigiralo pa smo pogledom pratili objekt. Nakon nekog kraćeg vremena objekt se zaustavio i nepomično ostao stajati na mjestu.

Drugu večer objekt je stajao još uvijek na tom istom mjestu i tako još 3 ili 4 večeri za redom, a zatim je nestao. Što je to bilo, tko to zna? Kasnije sam pomislio, budući da je bio rat u Hrvatskoj, da je to vjerojatno bio vojni-špijunski ili nekakav satelit koji je snimao iznad Hrvatske.


I za kraj nešto novijeg datuma. U jesen 2006. dok sam bio na poslu, za vrijeme pauze za ručak, u Heinzelovoj ulici sam primijetio sjajnu točku na nebu u oko 11:30h ujutro. Inače se zvijezde po danu ne vide, ali ova točka je bila vrlo sjajna i doimala se ne tako daleko kao što su to zvijezde inače, ali je veličinom bila ista kao i zvijezda večernica. Stajala je više prema sjevero-istoku i stajala je nepomična na mjestu oko 10-ak minuta. Nazvao sam suprugu da pogleda, ali ona s Jaruna ništa nije mogla vidjeti. Dok smo tako pričali preko mobitela, točka na nebu je odjednom iščezla.

Nadam se da će ova moja iskustva malo razveseliti UFO-ljubitelje i g. Damira Horvatovića.«

Hvala Fabijanu!

Ne znam kako vas, al' mene je.

Pomalo zavidim Fabiju što se NLO-i tako ljepe na njega. Ali tko mi je kriv kad nikad ne gledam u nebo. :-)

Čitamo se!



Post je objavljen 08.04.2007. u 21:41 sati.