Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kojiqrac

Marketing

koji qrac je "koji qrac"?

ako ste slucajno zalutali na ovaj blog to je sigurno bilo prvo pitanje koja vam je proletjelo kroz glavu: "koji qrac je ovo?" ocito bih ja, kao autor ovog bloga trebao na to odgovoriti...

ovaj blog bit ce mjesto gdje cu pokusati skupiti svoje (a kasnije nadam se i vase) trenutke u kojima smo se, koristeci nasa racunala ili neki drugi komad moderne elektronike, morali zapitati: "koji qrac???". ako vam nije jasno o cemu pricam onda vjerojatno nikad niste iz vedra neba, bez da ste ista posebno cudno radili na svojem racunalu, dobili poruku o gresci koja je glasila otprilike: "unknown has caused error in unknown. unknown will now close." ako ovo nije situacija u kojoj ste se zapitali "koji qrac?" ovaj blog nije za vas...

osim pogresaka i ostalih majmunarija kojima nas caste nasi programi i operacijski sustavi (necu se ogranicavati na Windoze jer i Linux ima svojih musica) povremeno ce se pojaviti i koji komadicak koda, iz open source programa, web stranica, knjiga, ili jednostavno nesto sto sam nasao u svojim davnim pokusajima da isprogramiram "najbolju igru na svijetu koja jede WoW za dorucak" ili "programa koji ce biti toliko bolji od Worda da ce Bill Gates plakati". pokusat cu se suzdrzavati od takvih postova jer ipak, ne citaju samo programeri blogove.

ako vam sve ovo zvuci jaaako poznato vjerojatno ste vec naletjeli na stranicu/blog www.worsethanfailure.com. priznajem, to mi je uzor. cak je i ideja o imenu potaknuta starim imenom tog bloga (prije se zvao The daily WTF (What the F***)). ako imate vremena, navratite, ali upozoravam vas, tamo je vecina postova orjentirana na neku vrstu programskog koda. ali, sekcija Error'd ima ponesto sto ce nasmijati i zabaviti svakog iole naprednijeg korisnika racunala. toplo preporucam.

do sada ste vjerojatno shvatili da uopce ne pisem velika slova osim ako u pitanju nije neki naziv ili slicno, i da me hrvatski dijakriticki znakovi uopce ne brinu. tako ce i ostati. nije to neki moj bunt ili nista slicno, samo mi se nekako svidja taj stil pisanja, sto je naravno neprihvatljivo bilo gdje osim na, mozda, blogu. a vidi vraga, ovo je blog!

ako ste naletjeli na ovaj blog i cini vam se da biste se mogli koji put i vratiti ostavite mi komentar. nije da mi je do nekog "comment count-a" ili velikog broja posjeta (necu ni staviti hit counter), samo me zanima imam li potencijalne publike prije nego se malo vise posvetim ovom blogu.

takodjer, ako imate koji svoj "koji qrac?" trenutak koji zelite podijeliti sa ostatkom blogerske zajednice javite mi se na mail (detalji u boxu sa strane).

zavrsit cu ovaj post zazeljevsi svima koji mozda jos danas nalete na ovu umotvorinu Sretan Uskrs. wave

Post je objavljen 07.04.2007. u 23:49 sati.