Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/amfortas

Marketing

Velika subotaKad čovjek očekuje svitanje, najteži trenutak, trenutak najvećeg iščekivanja, upravo je onaj trenutak pred svitanje. A što ako čovjek nije siguran da će svitanja uopće biti? E to je onda uistinu teško.

Velika subota je doba kada napadaju najžešće sumnje, najjači strahovi, kad nastupa potpuno beznađe. Ali doba je to i kada Krist silazi u podzemni svijet, spušta se sve do središta Zemlje i suočava se sa svim onim najstrašnijim što muči čovječanstvo. I pobjeđuje, ali nitko od njegovih učenika to ne zna. Velika subota je vrijeme kada se zaboravljaju sva ona velika čuda koja su se dogodila, u suočenju sa krutom realnošću smrti i propasti. Čini se da je sve izgubljeno.

Ali ono što je uništeno, to je ono staro što je moralo biti uništeno. Ono što je propalo, to je ona niža priroda u čovjeku koja je osuđena na propast. Umrlo je ono što je moralo umrijeti. A još se ne vidi ono novo, snažno i vječno što je rođeno iz smrti i propadanja starog.

A da bismo vidjeli nagovještaj tog novog, koje nam dolazi s Kristovim uskrsnućem, morat ćemo se strpiti do Nedjelje. I tik pred kraj noći sa Subote na Nedjelju, kad se nazire svitanje, tada možemo osjetiti da se sprema nešto veliko. Nešto što još svijet nije vidio.
Post je objavljen 07.04.2007. u 21:53 sati.