Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Odbor za doček u plamenu


Image Hosted by ImageShack.us

Od nedavno(okupili su se u siječnju 2006.) domaća glazbena scena
osvježena je više nego zanimljivim trash-garage bandom
WELCOMIN' COMMITTEE IN FLAMES kojeg čine:
Dodo Eichman(gitara,iz banda The Babies),Drumsonic(bubnjevi) i
Kazuko Kono(vokal,japanka iz Tokia koja živi već dugi niz godina u
Hrvatskoj).Da li je ovo prva hrvatsko-japanska grupa ?

Image Hosted by ImageShack.us

gore,Dodo Eichman

Koncerti u travnu i svibnju:
Apr 7 2007 8:00P MTB Start ramp Pichla.Tieschen
Apr 21 2007 8:00P Rojc (+Hitchcock, Barracuda) Pula
Apr 27 2007 8:00P Mochvara Zagreb
May 21 2007 8:00P SC (+ Black Lips!!!)

Vidi:my space

Image Hosted by ImageShack.us

gore, Mr.Drumsonic

----------------------------------------------------------------------

Interview,27.7.2006.
Welcomin' Committee In Flames: "Dobrodošli u mračni svijet r'n'r pakla !"

Welcomin' Committee In Flames ime je novog trash-garage-rock'n'roll benda čije dvije trećine dolaze iz Zagreba, a jedna iz Tokyja što im daje laskavu titulu prvog hrvatsko-japanskog benda. Mogli ste ih upoznati na koncertima u Spunku gdje su do sada najčešće svirali, a ovaj intervju vodili smo neposredno prije nedavne svirke u Purgeraju. Na većinu pitanja odgovarao je bubnjar benda, Mr. Drumsonic.

Za početak, predstavi nam bend!

Mi smo Welcomin' Committee In Flames - Miss Kazuko Kono, Dodo Eichmann - gitara, Mr. Drumsonic - to sam ja - bubanj, odn. komad bubnja. Postojimo šest mjeseci u stvarnom svijetu, a stari smo koliko je star i rock'n'roll.

Kakvu vrstu muzike svirate?

Rock'n'roll. Špiljski rock'n'roll. Toljaga rock'n'roll.

Odakle uopće ime Welcomin' Committee In Flames?

Welcomin' Committee In Flames znači da mi dočekujemo ljude u mračni svijet rock'n'rolla, rekao bih psi čuvari rock'n'rolla, dočekujemo ljude u taj mračni svijet rock'n'roll pakla i zato smo u plamenu. U skladu s time su i naše kompozicije gdje pokušavamo u minutu i pol trajanja pjesama sažeti kompletnu povijest rock'n'rolla, a to je za nas '55., '66. i '77.

Što se dogodilo '55., što '66., a što '77.?

'55. nastanak rock'n'rolla, rockabilly, Elvis, Carl Perkins... '66. garaža, '77. punk.

Postojite vrlo kratko, no već ste počeli snimati album?

Da, taj album je budući kolekcionarski primjerak koji će promijeniti život nekom za 20 godina kad ga nađe na nekakvoj garažnoj rasprodaji, hahaha. Album je trenutno u fazi snimanja i miksanja a pojavit će se kada ga ljudi budu najmanje očekivali. I moći će se nabaviti na našim koncertima.

Ima li album već ime ?

Ima, "Welcome To Jizztown". 'Jizz' na engleskom znači sperma, a po imenu našeg najvećeg hita "Jizztown Boys".

Tko piše tekstove pjesama ?

Tekstove na engleskom pišem ja, a tekstove na japanskom piše Kazuko. Imat ćemo večeras i dvije stvari na japanskom, refrene smo ostavili na engleskom zbog pjevnosti, a japanski tekstovi su nam se svidjeli u tim pjesmama jer dobro zvuči. To će biti pjesme "Funtime" i "Not Cool". A možda se nađe još poneka stvar na japanskom kao iznenađenje, možda poneki stih uleti na japanskom...

Obradili ste i jednu stvar od Partisansa koju često svirate na koncertima. Koji su vaši glazbeni utjecaji ?

Partisanse smo sad prestali svirati, mi smo fanovi Partisansa i dok je Gabi još bila s nama ta stvar je bila poveznica između nas. Možda je zasviramo ponovo, ali u ovom trenutku nemamo nijednu obradu na repertoaru. Mi inače obožavamo Partisanse. Na nas je utjecao svaki bend u toj povijesti koji u sebi ima energiju, svaki bend koji je u plamenu. Od zadnje generacije bendova to su Teengenerate, 5, 6, 7, 8's, Guitar Wolf + cijela serija japanskih garažnih bendova iz šezdesetih kojih je tada bilo na stotine.

Ima li neki bend s kojim biste htjeli djeliti stage ?

Osim The Babiesa s kojma i dijelimo stage, haha, Black Lips, američki bend iz Atlante, trenutno jedini garažni bend na svijetu koji je stvarno garažni bend i koji nastavlja tradiciju. To su klinci od 19 godina koji da žele bi mogli biti novi The Ramonesi, ali ne žele.

Primjećujem da si fasciniran japanskom glazbom. Jesi li i inače fasciniran japanskom kulturom?

Fasciniran sam japanskim prihvaćanjem zapadne kulture. Japanci kad prihvate zapadnu kulturu prihvate je na način da je ona zapadnija od zapadnjaka kad furaju zapadnu kulturu. Japanski punk bend je žešći od svakog zapadnjačkog punk benda, japanski rockabilly bend je više od svakog zapadnjačkog rockabilly benda... Japanci kad preuzmu te zapadne kulture tjeraju to do jaja, uz to blago paradirajući taj zapadnjački stil. A nas zanima tjeranje tog ideala do nivoa parodije.

Podatak za one koji još ne znaju, Kazuko, vaša nova pjevačica, je Japanka iz Tokyja. Kako ste došli do nje?

U principu mislimo da se jedini pravi špiljski rock'n'roll u zadnjih deset godina svira u Japanu i zato nam je trebala pjevačica Japanka. Slušamo japanske bendove, poznamo povijest japanskog rock'n'rolla i fanovi smo japanskog rock'n'rolla.

Kazuko, kako si došla u bend ?

Kako sam došla? Pa upoznali smo se preko zajedničke frendice i tako sam došla na audiciju.

Imaš li prethodnog iskustva u bendovima ?

Nemam nikakvo iskustvo, samo sam obožavala pjevati, pogotovo dok sam još živjela u Japanu, na karaokama, svaki dan sam markirala školu i išla na karaoke i to mi se isplatilo napokon.

Kakvu muziku slušaš privatno ?

Zapravo najviše volim klasičnu glazbu, Rahmanjinova na primjer.

Kako to da živiš u Zagrebu ?

Ovako, sedam godina sam ovdje, došla sam preko razmjene učenika u srednju školu i zaljubila sam se u hrvatski jezik i još uvijek učim taj jezik i nikako da ga naučim (op.a. ne vjerujte joj, Kazuko govori hrvatski bolje od mnogih Hrvata!)

Koja ti je najteža hrvatska riječ ?

Ne mogu se sad konkretno sjetiti neke riječi, ali teške su mi riječi koje imaju previše suglasnika jedan za drugim, recimo 'vrt'.

S obzirom da je gitarist benda Dodo Eichmann ujedno pjevač i gitarist The Babiesa, koristim priliku da pitam što ima novo s The Babiesima ?

The Babiesi su izdali LP, to je naš drugi album, onaj koji smo snimili krajem prošle godine i sad čekamo da se izda CD. To će nadam se biti na jesen za jednu malu austrijsku izdavačku kuću. Ako to neće uspjeti imamo neke druge solucije. Bit će i distribucija u Hrvatskoj sigurno, vjerojatno preko Dirty Old Towna, preko Only Records, nešto ćemo smisliti već. Ali uglavnom, za promociju ili neki veći koncert u Zagrebu čekamo taj CD.

Kako je prošla nedavna turneja po Njemačkoj ?

Sedam svirki u sedam dana, bili smo isti dan svirali u Berlinu kad je igrala Hrvatska protiv Brazila i svirali smo točno za vrijeme utakmice, nije bilo uopće Hrvata na koncertu, ali je Berlin dovoljno velik pa je bilo freakova koji će doći na koncert koji nije bio nogomet. Bilo smo predgrupa bendu Kings Of Nothing.

Koliko se svirka u Babiesima razlikuje od svirke u Welcomin' Committee In Flames? Kako gledaš na jedno, kako na drugo ?

Welcomin' Committee In Flames je izazov i krećemo ispočetka, svirka je u ovom trenu puno uzbudljivija nego svirka The Babiesa jer se tek dokazujemo. Kao što kažem, izazov i zato je svaka svirka nešto posebno. A večeras ćemo prvi put svirati s Kazuko, to je još veći izazov.

I za kraj, gdje možemo vidjeti Welcomin' Committee In Flames u skorije vrijeme ?

28.7. Močvara seli preko ljeta u Dubrovnik i sviramo mi i The Babies u Lazaretima. I bit će DJ Hellsonic, naravno.

(U razgovor se ponovo ubacuje Mr. Drumsonic): DJ Hellsonic je netalentirani brat blizanac Mr. Drumsonica i ostavio je veliki utjecaj na njega otvorivši mu vrata u svoju kolekciju ploča.

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 13.04.2007. u 19:04 sati.