Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pedesetplus

Marketing

To be or not to be; to sleep: perchance to dream....

To be or not to be: that is the question:
Whether 'tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of troubles,
And by opposing end them?
To die: to sleep;
to sleep: perchance to dream….

Barba Shakespeare izvini, malo sam te preskočila al nikad ne mogu dočekat da dođem do dijela
-to sleep: perchance to dream.....
Taman sam posli noćnog košmara zaspala, poče nešto vani šuškati i klapati- bura. Gdje danas kad sam imala milion planova. Rastura me ovo proliće nemilo. Još se i prehladila ko idiot, samo ponavljam ma gdje stanu sve te sline u glavu - po noći potrošim na njih cijelu rolu ručnog papira.
My trenutno –sea of troubles- je Uskrs. Stara mi majka opet nameće ritam i pravila. I osjećaj krivnje- majke su stručnjaci za to. Usput stalno donosi na pranje što ona ne može ručno, razne krpe, tepihe, zavjese….. Na vrijeme sam dobila tradicijske upute – pred Uskrs sve generalno očistiti jer kakva se kuća zatekne na Uskrs, takvo stanje nereda i prljavštine će te čekati cijelu godinu . O vještice iz ekipe za čišćenje sa RTL-a, gdje ste ?! Jučer sam presađivala cviće… mučila se svjesna da to ne bi smila radit zbog stanja svojih kostiju, pomogla susjeda Mile kojoj u ulici ništa ne promiće, i danas bura koja će mi spizdit posal, još uvik je oće-neće, za sad je u Kurtinih razbila prozor i u dvorište nanila lakše smeće tipa plastičnih kesa, boca, lišća… jesmo li šporka država, u Njemačkoj bura ne bi imala što radit.
Sanjala škafete kako lete po nebu Georgije O' Keefe. Obožavam škafete, moj je svaki ko Pandorina kutija, kako sam strastvena šalturica i skupljačica raznih materijala koje treba reciklirati, da bih nešto pronašla treba mi 3 dana. A tražeći se često i zanesem, pa zaboravim što sam tražila među sto čuda koja me u škafetima dočekuju. Svake godine pred Uskrs ja bi ih sve presložila, obilježila s naljepnicama, ove godine neću stići niti počistiti moje carstvo od kaosa. Dolazi mi u petak moja ljubljena djevojčica čija mi soba služi kao ormar, kad ću to stići srediti ne znam. Pišem post a digla se u 5 i po da barem nešto od planiranog čišćenja stignem. Imam vremena do 8 i po kad mi dolazi Dušanka da odemo u uskršnji šoping po direktivi kraljice majke-već me 2 tjedna mori s kuvanom šunkom.
U besanoj noći sam ipak uspjela jednu sekundicu odsanjati savršenu estetiku Georgije – obasjana svjetlom čista prazna bijela soba sa sivim podom i moji još nesašiveni multicoulour quiltovi po zidovima. Neka se barem u snu događa.

Nemam vrimena za prevođenje, zato prevoditelji navalite, takmičenje još traje :

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 05.04.2007. u 07:07 sati.