Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

Jedimo da bismo živjeli, ne živimo radi jedenja

U vrijeme blagdana svaki će dom zamirisati onim osebujnim blagdanskim mirisom. U nekim će domovima zamirisati bakalar, neki će biti omamljeni mirisom riječne ribe, a neki pak mirisom vanilije ili čokolade.
No u čemu je smisao i ove naša Korizmene pripreme? Pripremiti dušu, razmisliti o svemu što činimo ili smo učinili. Promisliti koliko smo dobra ili zla učinili drugima, a da bismo istinski o tome promišljali prije svega trebamo promisliti o sebi.

Što smo dobro sebi učinili od prošlog blagdana, koliko smo sebe «popravili», koliko smo na sebi «radili». Onako iskreno priznajmo: svako će naše stremljenje ka boljem pozitivno utjecati na ljude koji nas okružuju.
Naš će osmjeh izmamiti barem još jedan, naši stavovi o životu, hrani, zdravlju, možda će ponukati barem još jednu osobu da razmisli o sebi i da krene «boljim putem».

Ranijih bi blagdana već započela sa pečenjem barem dvije ili tri vrste kolača, onih «suhih», neka se nađu, šunka bi bila odabrana, namirnice za francusku salatu u frižideru. Ovaj puta nije tako. Frižider se «učlanio u zelene», šunku će zamijeniti dimljena pureća prsa, francuske salate neće biti.

No nije da vas nagovaram niti čak upućujem da uskratite obitelji slasne zalogaje blagdana, samo vas nukam da ovaj puta pokušate drugačije, razmišljajući što ćete Uskršnjim blagovanjem dobra a što lošeg učiniti i sebi i ljudima oko vas.
Nažalost mene na takvo razmišljanje osim naše prehrane, tjera bolest najbliskije mi osobe, opaka bolest, pa sada muškarca mog života, umjesto da ga tjeram na nejedenje, upravo nutkam jelom.

No nikada u životu nije sve niti tako blistavo kako se čini, no ni crno, zato uvijek postoji novi dan u kojem «popravljamo» propuste, ispravljamo greške i stremimo ka boljem, predaje nema, zaustavljanja ili odustajanja nikako.

Sklonost ka isprikama za nevježbanje, nekretanje uvriježena je pojava, pa i sama se ponekad nađem u situaciji kada pronalazim razna opravdanja za propušteni trening, pa čak i onaj moj «iz kućne radinosti». No, interesantno, uvijek ćemo naći vrijeme za gledanje televizije, surfanje netom ili ispijanje kavice.

Opravdat ćemo to nedostatkom vremena, nedostatkom volje i možda čak financijskom nemogućnošću. Loše, negativno i zabrinjavajuće.
U «mojoj butigi» ispričnice nisu dobrodošle, ne priznajem ih. Neću vas istjerati iz razreda i udijeliti vam negativnu ocjenu, naprotiv, uvijek i iznova dajmo si novu šansu.

Za slijedeće vježbe nije vam potreban niti preveliki prostor, niti posebna oprema, potrebna je samo svijest da činite dobro sebi i par minuta vašeg vremena.

Vježbe istezanjaSTRETCHING

Iako je stretching sastavni dio zagrijavanja prije raznih sportskih aktivnosti, dobro se istegnuti u nedostatku slobodnog vremena nakon dužeg sjedenja za računalom ili nakon vožnje automobila najmanje je što možete učiniti za sebe. Svaka vježba izvodi se u trajanju od 15-20 sekundi. Svakako, potrebno je pripaziti da se iste izvode polagano ne potežući previše nego do izdržaja (zategnuti mišić ne smije boliti).

Vježbe istezanja za vrat, gornji dio trupa i kvadricepse
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Vježbe istezanja na podu





Već dugo na našim stranicama nismo vam predložili tako omiljenu nam pizzu, no sasvim na drugi način

PIZZA ala Angie 2

Potrebne namirnice

- tijesto za pizzu veličine plitkog tanjura
- 1 manja tikvica
- 3 masline
- 1 svježa rajčica
- šaka šampinjona
- nekoliko «pupoljaka» brokule
- 1 svježa paprika
- dva češnja češnjaka
- 1 mladi luk
- deset zrna kukuruza
- origano,bosiljak,sol,papar po želji

Tijesto za pizzu razvaljajte u manju tepsiju. Ranje pripremljen umak od rajčice u koji ste dodali prema vlastitom ukusu origano, bosiljak, sol i papar obogatite ovaj puta i sitno nasjeckanim češnjakom. Malu količinu umaka razmažite po tijestu pizze jer postoji mogućnost da će kasnije dodano povrće «ispustiti» veću količinu vlastitih «sokova». Redom slažite šaku nasjeckanih šampinjona, narezane na kolutiće svježe paprike i na vrhu rajčica i brokula.
Image Hosted by Imag<a href=Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us



Za večeru slijedi nekima tako omiljen kolač i, naravno, rebro čokolade.
Dobar tek!



Ustrajte ne posustajte ,zajedno postajemo fit!

Angie


UPDATE ZA ANJU

Urednice Karakter Cluba, nagrađene za svoje recepte u zadnjem broju Tene Electroluxovim kompletom iz linije Buongiorno (AEG aparatom za kavu KF 3000, AEG kuhalom vode EWA 3000 i automatskim tosterom AT 3000) odlučile su dobiveno staviti na aukciju kako bi pomogle maloj Anji Kostanjevečki.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Ako još uvijek to ne znate, aukcija će se održati u srijedu, 18. travnja, s početkom u 19 sati, u caffe restaurantu Lenuci, Zrinjevac 15, Zagreb.

Bit će to finale internet aukcije za pomoć maloj Anji, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize i teške epilepsije u svrhu nabavke lijekova i kupnje invalidskih pomagala.

O svakodnevnoj borbi koju prolazi obitelj Kostanjevečki pročitajte na njihovom blogu, želite li pristupiti aukciji to možete na ovom blogu, ili pak možete vaše priloge uplatiti na žiro račun Zagrebačke banke 2360000-1000000013 s pozivom na broj 3113728810.

Post je objavljen 05.04.2007. u 11:47 sati.