Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putdosrca

Marketing

IZ LJUBAVI A NE IZ PRISILE



11. postaja: ISUSA PRIBIJAJU NA KRIŽ

Ono što je moralo doći sada je tu. Ne prisiljavaju ga. On sam liježe na križ i širi ruke. Ivan, koji se prikrao sasvim blizu tom bolnom prizoru shvaća jednom rečenu riječ: "Meni moj život nitko ne oduzima. Ja ga polažem dobrovoljno…" Tajna mirenja najveća je revolucija u kozmosu. "Nitko nema veće ljubavi od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje…" Raširene ruke, čavli, čekić, krv koja prska i teče iz rana na nogama i rukama znak su najveće ljubavi koju je svijet upoznao: ljubavi do kraja.

Čovjekova ljubav znade biti sebična. I kad misli da daje, čovjek zapravo traži uzvrat ili ljubi iz potajne želje za posjedovanjem ili užitkom. Nema ljubavi bez razapinjanja vlastitog bića. Nema istinskog dara bez žrtve. Surogati za ljubav pretvoreni u predmete odavno su izgubili snagu govora. Križ je najistinskiji govor ljubavi bez zadrške. Križ je čist pramen božanskog dara čovjeku.

Snagom svoga križa upriliči me za darivanje vlastitog bića bez računice. Neka mi Tvoje raširene ruke i potpuna prikovanost u bol nadahnjuju misli i djela da bih svoj život mogao pretvoriti u dar iz čiste ljubavi. Tako ću biti posve svoj i Tvoj.





Post je objavljen 04.04.2007. u 09:59 sati.