Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pedesetplus

Marketing

Mali predah od biti il ne biti

Prijevod iz moje omiljene knjige -The book of embraces-. Nemam autorovo dopuštenje ali se nadam da mi Eduardo Galeano neće zamjeriti.

UMJETNOST ZA DJECU

Sjedila je u visokoj stolici ispred tanjura juhe koji joj se nalazio u visini očiju. Namreškanog nosa, stisnutih zubi i prekriženih ruku. Majka je zavapila za pomoć :
- Ispričaj joj priču, Onelio,- molila je. –Ti si pisac, daj neku priču.-
Podižući žlicu s juhom, Onelio Jorge Cardoso, započne :
« Bila jednom jedna ptičica koja nije htjela papiti svoju večeru. Tičica je svoj maji kljunić zatvorila i mama joj je rekla: Uvijek ćeš ostat mala, mala tičica ako ne pojedeš svoju pa…pa…papicu. Ali tičica nije slušala mamu i nije otvarala kljun….-

Tad je dijete otvorilo usta : - Koja maja posjana ticica !-


DJEČJA UMJETNOST

Mario Montenegro pjeva priče koje mu njegova djeca pričaju. Sjedne na pod sa svojom gitarom , djeca u krug oko njega, i djeca ili zečevi-pričaju priču o sedamdeset zečeva koji su se popeli jedan na drugoga da bi poljubili žirafu; ili priču o plavom zecu koji je bio sam samcat po sred neba; jedna zvijezda je primila plavog zeca da ga prošeta po svemiru i pokaže mjesec koji je velika bijela okrugla površina puna rupa; vrtili su se u krug i skakali po pahuljastim oblacima i onda se zvijezda umorila i vratila u zemlju zvijezda, a zeko se vratio u zemlju zečeva, i tamo se najeo žita i trave i otišao spavati, i sanjati da je plavi zec, sam samcat, po sred neba.

Image Hosted by ImageShack.us

HARLEQUIN HARE iz prekrasne knjige -Butterfly ball and grasshopper's feast- made by Alan Aldridge and William Plomer.
Još da znam, pa da vam pustim Jethro Tull !


Post je objavljen 04.04.2007. u 09:23 sati.