Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

Štednjom do zdravlja

Kasnije je Nadležni objasnio mojoj ženi u čemu je kvaka s traženjem lijeka komisijski. Na znanje i ravnanje javnosti, makar i malobrojnom čitateljstvu ovog bloga; dobro je znati jer je konkretno, nije subjektivni pogled na stvar jednog dijagnosticiranog psihotičara. Možda nekom i pomogne.
Moditen se propisuje preporukom HZZO-a iako je Hrvatska jedna od posljednjih zemalja gdje se upotrebljava taj zastarjeli lijek. Za novi i puno bolji Seroquel potrebno je posebno odobrenje. Zašto?
Jednostavno. Probajte s receptom kupiti te lijekove za svoj novac. Moditen ćete platiti 8 (slovima: osam) kuna. Seroquel 600 ili negdje čak 900.
Moditen se na zapadu baca u smeće jer je zastario. Našoj državi razumnije je da pijete smeće od kojeg ćete nakon nekog vremena heklati prstima i uvijati jezikom, nego da pijete lijek koji vas neće dovesti do toga.
OK, ovo je vrlo laičko objašnjenje jednog laika kome je stručnjak objasnio kao malom Muji koji je u svemu možda nešto i krivo shvatio. Meni dovoljno da me uznemiri. Pretpostavljam da postoje i neke farmakološke finese za koje bi se onaj tko zna mogao hvatati. Mene se to ne tiče. Osim što me time kljukaju, jer se želim vratiti u društvo i funkcionirati.
Ali koga briga za neke tamo prolupale. Štednja je moto svake prave vlade.
Da nisam drogiran možda bih se i uzrujavao. Ovako mi je sve ravno, samo dok ne slinim iz kuta usana. Objavih, pa će se možda uzrujavati kakva udruga ili političar iz oporbe, dakle oni koje plaćaju da se radi takvih stvari uzrujavaju.


Post je objavljen 03.04.2007. u 16:41 sati.