Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uoks

Marketing

Sjednica Komisije HBK Iustitie et pax

Komisija poziva nadležne ustanove i privredne subjekte da pokažu punu ozbiljnost u zaštiti ljudskog zdravlja s obzirom na probleme povezane s ekološkom situacijom u Republici Hrvatskoj


Zagreb, (IKA)
- Sjednica Komisije HBK Iustitia et pax pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića održana je 28. ožujka u prostorijama tajništva Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Tajnik Komisije dr. Željko Tanjić podnio je izvješće o sudjelovanju na sastanku tajnika Europskih komisija Iustitia et pax od 16. do 18. ožujka u Verdunu (Francuska). Članovi Komisije pozdravili su sudjelovanje našeg predstavnika na tom susretu te su takva sudjelovanja ocijenili korisnima i za Komisiju Iustitia et pax HBK i za sudionike drugih europskih Komisija. Teme koje su u Verdunu istaknute kao budući zajednički projekti su pitanje migracija te siromaštvo i solidarnost, a što su upravo i teme kojima se bavi Komisija HBK.

U daljnjem radu Komisija je razmotrila aktualna pitanja i događaje iz Hrvatske te je izrazila osobitu zabrinutost zbog onečišćenja zraka, vode i okoliša čije su se drastične posljedice pokazale u nedavnim događajima u Karlovcu, kao i one na temelju izvješća o pitanju kakvoće zraka u Sisačko-moslavačkoj županiji. Komisija poziva nadležne ustanove i privredne subjekte da pokažu punu ozbiljnost u zaštiti ljudskog zdravlja s obzirom na probleme povezane s ekološkom situacijom u Republici Hrvatskoj.
Komisija će svoj sljedeći susret posvetiti problemu migracija, ističe se u priopćenju za zasjedanja.


Post je objavljen 03.04.2007. u 16:09 sati.