Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Predstavljanje nove intendantice Nade Matošević

Danas je u kazališu Ivan pl. Zajec održana konferencija za novinare na kojoj se predstavila nova intendantica Nada Matošević.
Za nju se kaže da je iznimni talent, suptilna i temperamentna dirkigentica, da je krasi strasno i čvrsto vodstvo i da ima slobodni pristup dirigiranju. Već je za vrijeme studija dirigiranja na Akademiji za glasbo u Ljubljani iskazala menadžerske sposobnosti osnovavši Komorni orkestar Pro arte, a s uspjehom je vodila riječku operu i orkestar HNK Ivana pl. Zajca te Riječku filharmoniju.
Na današnjem predstavljanju je istaknula da će se u svojoj intendaturi voditi načelom timskog rada, stoga je riječ prepustila svakom pojedinačnom ravnatelju ansambla.
Umjesto ravnatelja drame govorila je Magdalena Lupi koja je rekla da će se za vrijeme mandata Nade Matošević posvetiti novom isčitavanju klasika uz gostovanja ponajboljih domaćih i stranih redatelja. I dalje će se njegovati Zajc off i suradnja s mladim Riječkim autorima, a također će se pažnja posvetiti glazbenoj drami.
U ime talijanske drame govorila je rvnateljica Laura Marchig koja je kazala da će se više posvetiti reprizama uspješnica i obnovi starih predstava, te je najavila svježe isčitavanje klasika Carla Goldonia.
Ravnatelj opere Ozren Prohić je najavio povećanje glazbene i scenske kvalitete predstava i povećanje broja premijera glazbenih događaja i broja izvedbi kako bi riječko kazalište stalo uz bok ozbiljnih kuća u regiji.
Staša Zurovac, ravnatelj baleta je rekao da će se desiti povratak tradicionalnim i prepoznatljivim naslovima.
Nova poslovna ravnateljica Ana Lučić će se baviti potragom za sponzorima, koji u zadnje vrijeme, osim sporta počinju prepoznavati kulturu kao dobar medij za reklamiranje svojih tvrtki.
Mara Vidučić koja ostaje na čelu marketinga je naglasila da će joj cilj biti zadržati publiku i dovesti još više gledatelja.
Gradonačelnik Obersnel je čestitao Nadi Matošević na izboru i rekao da ne sumnja da će kazalište zadržati visoku razinu produkcije i dodao je da se može očekivati još jedna uzlazna putanja u radu teatra.
«Ipak, programi se moraju temeljiti na realnim osnovama, a grad će stati financijski iza programa.» rekao je Obersnel, te je upoznao nazočne s činjenicom da je za vrijeme njegova mandata višestruko povećano izdvajanje proračunskih sredstava za kulturu.
Svoj govor je završio nadom da će ministarstvo kulture shvatiti da nacionalno kazalište nije to samo zbog imena, te da će se riječki teatar ubuduće adekvatnije financirati iz državnog proračuna.
Novu intendanticu su pozdravili i članovi poglavarstva Bože Mimica i Ivanka Persić, koja je napomenula da unatoč lošijem financiranju od strane države, riječki teatar ima za 30% veću plaću od zagrebačkog, upravo zbog izdašnog financiranja od strane Grada Rijeke.


Post je objavljen 03.04.2007. u 13:46 sati.