Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mylovegaara

Marketing

Gaarina prošlost...

PRIJE NEGO POČNETE ČITATI SAMO ŽELIM NAPOMENUTI DA:
1.) Teško je napisati njihova imena u svim padežima pa se kod nekih koristim s crticama
2.) Kod Gaarinog imena nema crtica!
3.) Ne zove se Gaaro dead, Gaaru niti bilo kak drugačije nego GAARA!

Image Hosted by ImageShack.us
Gaara je sin 4 kazekage-a i mlađi brat Temari i Kankuro-a. Zbog pada fondova Sunagakure ["The Village Hidden in the Sand"], Gaarin otac je naredio Chiyo da zapečati One-Tailed Shukaku-a u Gaaru nakon njegovog rođenja u nadi da će postati ultimativno oružje za spas njihova sela. No za to je bila potrebna žrtva, pa su iskoristili Gaarinu majku, Karuru za to. Prije nego što je umrla, Karura je proklela Sunagakure, u nadi da će Gaara osvetiti njenu smrt.

Gaarau je trenirao otac, ali ga je većinom odgajao njegov ujak, Yashamaru. Zbog moći Shukakua, seljani Sunagakure su mrzili i bojali se Gaare, videći samo čudovište koje je zapečaćeno u njemu. Neko vrijeme, Yashamaru se činio kao jedina osoba koja se brinula za Gaaru. Kada bi Gaara slučajno nekoga ozlijedio zbog podsvijesnih sposobnosti koje mu je podario Shukaku, Yashamaru je bio jedini koji je razumio da Gaara nije imao namjeru nikoga ozlijediti. No Gaarin otac ga nije promartao na način na koji je Yashamaru to činio, nego je u njemu vidio neuspjeli ekperiment koji je postao prijetnja selu.

Image Hosted by ImageShack.us

Zbog opasnosti koju je Gaara predstavljao, njegov otac je počeo slati ljude da ga ubiju, premda su sva nastojanja bila neuspješna, Kazekage je zamolio Yashamarua da ubije Gaaru, što je on i pokušao. Gaara je zbog svojih sposobnosti lako pobijedio Yashamarua, ali to ga je rastužilo, jer dok je zadavao smrtonosni udarac nije bio svijesan kako napada svoga strica. Iako je Gaara pokušao shvatiti Yashamaruov napad kao naredbu Kazekagea, on ga je ispravio, te mu je rekao kako je dobrovoljno prihvatio zadatak. Budući da nikada nije iskreno volio Gaaru, Yashamaru se nadao kako će ako ga ubi osvetiti smrt svoje sestre, koja je Gaari dala ime po frazi ''pokolj koji se voli'' (Japanski: Ware wo ai suru shura, Engleski: a self-loving carnage), kao znak svoje mržnje prema njemu. Na izmaku snaga i s posljednjim pokušaju da ubije Gaarau, Yashamaru je detonirao velik broj eksplozivnih etiketa preko svog tijela, te su mu zadnje riječi bile preklinjanje Gaare da umre. Gaara je preživio eksploziju i izgubio jedinu osobu za koju je vjerovao da se brinula o njemu.

Gaara je u početku pokušavao biti dobar prema drugima, iako su ga se bojali, no Yashamaruova djela i riječi su ga promijenile. Shvativši da ga nitko ne voli, Gaara si je pomoću pijeska napravio kanji na čelu ("Ljubav") kao znak ''demon koji voli samo sebe''. Postao je bezosjećajan, tih, te je gajio gorko gađenje prema svima osim prema sebi. Razlog življenja pronašao je u ubijanju svih onih koji su bili poslani da ube njega i u razaranju svakoga tko ga je ugrožavao. Gaarina nesanica, prisiljena na njega zbog straha da će demon unutar njega pojesti njegovu osobnost ako zaspi, što je samo unaprijedilo njegovu nestabilnost i želju za ubijanjem. S vremenom, Gaarin otac će ga početi poštovati i misliti kako bi mogao poslužiti, i obustavio je sve naredbe da ga se ubije, u nadi kako će Gaara postati djelotvorno oružje.

Gaarino djetinjstvo je donekle bilo slično Naruto Uzumakiu, iako više nesretno zbog njegovog nedostatka da ga netko zove prijateljem. Obojica su bili usamljeni i željeli da ih se voli, da se sviđaju i da ih se prizna kao pojedinca, slobodnih od svih predrasuda – oni su oni, a ne demoni koje su morali nositi u sebi, i obojica su dovedena u beznadan položaj. Dok je otuda Naruto razvio zabludu da bi mu podvale i šale dovele pažnju koju je tražio, Gaara je došao do zaključka da ako očuva i potvrdi svoje postojanje ubijanjem sve i svakoga tko ga je izazivao, osiguravajući extremnu formu egzistencijalizma kao njegov ključ osobnog poteza. U nedostatku tuđih priznanja, mogao je nadoknaditi poštovanjem samo sebe do isključenja od svih ostalih. Osim toga, dok je Naruto na kraju imao Iruka Umino-u i Tim 7 da ga priznaju, Gaara nikada nije imao nikoga da se poveže s njim i nije potpuno razumio koncept borenja za nešto osim za sebe sve dok se nije suprotstavio Narutu.



Post je objavljen 01.04.2007. u 21:46 sati.