Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ohohoooo

Marketing

PODRŽITE JAJA

Baka je prestala komunicirati s najboljom prijateljicom kad je ona počela po selu raznositi glas da sam drogeraš. Baka je ostala sama. Po cjele dane bi sjedila ispred kuće i zamišljeno gledala u daljinu. Često sam znao tako provoditi dane s njom. Sjeli bi ispred kuće zavijeni u misli i gledali u nekom neodređenom pravcu. Satima. Danima.

Samo čas prije no što bi me beton potpuno sažvakao i ispljunuo pobjegao sam u selo. Tamo sam proveo pola godine družeći se u samoći s pet staraca. Stranac među strancima. Ubrzo su me prihvatili. Svo vrijeme koje nebi bio sa sobom provodio sam sa starcima. Govorom bez riječi ti su mi ljudi mnogo toga kazivali. Njihove zamišljene oči, pogledi, bore, hrapave ruke i povremeni teški uzdasi svjedočili su život sam.

Snimio sam kratki film koji je njihov film. Danas njih više nema. Svi su pomrli. I baka. Ja sam živ. Ali, imam osjećaj da me nema. Imam osjećaj da nema ničega. Imao sam osjećaj da su, pred smrt, ti starci imali isti takav osjećaj. Osjećaj praznine. Ništavila. Apsurda.

Ništa im nije značilo vječito vraćanje jednakoga. Kao što ni meni ne znači. Ništa im nije značilo svo spekuliranje. Isto kao što ni meni ne znači. Ništa im nije značio bog. Isto kao što ni meni ne znači. Ništa im nije značio život. Isto kao što ni meni ne znači. Ništa im nisu značila sjećanja. Isto kao što ni meni ne znače.Samo bi sjedili i gledali zamišljeno ka nekamo. Isto kao što i sam sjedim i gledam.

Sjedim, gledam i ništa ne vidim. Uhvatiti se za nešto. Za boga? Za znanost? Za ženu? Za umjetnost? Za sebe? Ali, uvijek, kao po nekom pravilu, ja se držim za kurac.

Sad me još i Riper drži za kurac. Veli da mu to daje inspiraciju kao ništa do sad. Nakon što mi popuši kaže da se osjeća kao da participira na onom nečem božanskom. Pa da od tud i tad dobija inpiraciju za kreativno djelovanje.
Priznao mi je da je bio oženjen. Nedavno sam upoznao Jaju. Jaja je odlučila za uskrs pokloniti Riperu jaja. Jaja će farbati jaja. Jaja i jaja imaju plan preotet mi Ripera. Pridobit ga natrag jajima. Ali, imam i ja jaja. Bolja jaja nego što su Jaja i jaja. Iako ja neću farbat jaja uvjeren sam da će Riper više htjeti moja jaja nego Jajina jaja. Moje jedno jaje vrijedi više no sto Jajinih jaja. A Jaja ni s milijunima jaja se ne može mjeriti s moja dva jaja. Oh, dragi moj tebi ću poklonit svoja jaja. Nek Jaja jede svoja jaja.

Spremam iznenađenje Riperu u dogovoru s Bozanićem. Naime, plan je da se napravi odljev mojih jaja koji će dijeti u iduću nedjelju građanima na ulasku u katedralu. Poslije mise na trgu će besplatno dijelti, odljev mojih jaja, građanima Jadranka Kosor. A navečer, na Dinamovom stadinu, održat će se umjernička akcija, performance, u kojoj će sudjelovat Vlatka Pokos, Vesna Pisarović i Luka Nižetić koji će jezicima žonglirati odljeve mojih jaja. Akcija je humanitarnog karaktera i sav novac prikupljen od prodaje ulaznica donirat će se za borbu protiv ptičje gripe.

Stoga, draga braćo dođite u nedjelju i uzmite moja jaja. Ponosno ih podignite visoko u zrak i pjevajte pjesmu pobjede.








Post je objavljen 01.04.2007. u 13:41 sati.