Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

sirova snaga

Da, da istina je. Brojim još dvije kile manje. Išla sam kupit hulahopke za vip izlazak i kupi miss 101d normalni broj i sva sretna jer je našla broj u boji odskakuta kući na testnu garderobu. Kad čudna li čuda! Hule mi plešu! Prizajem sviđa mi se osjećaj kao da nisam nagurana u crijevo poput kobasice. Stoga navukoh stiletice i krenuh u pohod. Al o tome na ''jednom od mojih podvojenih ličnosti.blog.hr-u'' nut

Sad ću vas malo informirat o jednom meni jako zanimljivom načinu prehrane. Izvornog imena RAW, sirova snaga iliti sirovina, zvuči kao sam još jedna u nizu dijeta slavnih i bogatih, krajnje nesretnih tjelesa u vječnoj potrazi za eliksirom mladosti. O eliksirima vam nebum pričala jerbo sam trenutno i sama personifikacija mladosti pa o tome čitajte kod kolegica karakterki smijeh ja ću vam samo trkeljat o tome kako je divno biti mlad i nekoć debeo naughty

Dakle RAW and LIVING FOOD tj. sirova i živuća hrana su zapravo termički neobrađeno voće, povrće, koštunjavo voće, sjemenke i tek nikle klice. Također postoje i neke druge substance koje spadaju u kategoriju sirovina kao npr. morske alge, hladno prešano maslinovo ulje i neke vrste začina i mirodija.

Konzumacijom sirove hrane se navodno zaustavlja i vraća unatrag ruka vremena, osjećate se mlađe i živahnije, bore mimike i čak i one duboke jako izražene bore se puno prirodnim kolagenom i ravnaju. nice, ha? Ma koji La praire smijeh

Zašto baš sirovo?

Dr.Humbart Santillo u svojoj knjizi ''Intuitivno jedenje'' kaže da se kuhanjem tj. termičkom obradom hrane na 112°c uništavaju svi enzimi iz oovrća i voća. Da ne spominjemo vitamine koji se samim rezanjem metalnim priborom uništavaju nepovratno. Kako tijelo treba enzime da bi razgradilo hranu na dobre i korisne tvari koje će organizam dalje iskoristiti za obnovu energije koju koristimo za život i normalne kognitivne funkcije, a količina energije nije određena samim unošenjem određene količine hrane, već njenom vrijednošću u enzimima, debljamo se i osjećamo tromo jer smo pojeli hrpu hrane koja nema zapravo nikakvu vrijednost. Pojeli smo same masti koje se zbog svoje visoke kalorijske vrijednosti neće tako brzo potrošiti i onda se talože u obliku sala, celulita i postajemo debeli. i nesretni da dodam. Mada nam se u prvi tren čini da smo sretni. Kao i sve vezano za sreću i to kratko traje.

Ljudsko tijelo pri stvaranju dobije određenu količinu enzima koju nakon rođenja pravilnim hranjenjem održava tj. nepravilnim troši. Možete živjeti dugo godina na kuhanoj hrani i uzimati rezerve enzima iz vlastitih stanica i ne osjećati nikakvu razliku. Ali to je utrka s vremenom. Jednog dana ta će se rezerva istrošiti i kao posljedicu dobit ćete slabiji imunosni sustav ko vodi u neprovratnu mogućnost bolesti.

Dva najvažnija faktora koja unaprijeđuju zdravlje kod ove vrste prehrane su upravo ti enzimi i balans alkalne kiseline.

Kod disbalansa alkalne kiseline dolazi do mnogih bolesti. Neki od simptoma disbalansa su i artritis, depresija, glavobolje, letargija, gastritis, umor, mišićna ukočenost, abdominalna bol, iritabilnost, zatvor, problemi sa sinusima i mnogi drugi...ali disbalans može dovesti i do mnogo ozbiljnijih problema nego što su to samo ovi simptomi. Znanstveno je dokazano da kod disbalansa tj. kod prekiselih organizama stanice tumora imaju bolju podlogu za razmnožavanje i teže ih je lječiti.

You are what you eat! ( ono si što jedeš )

Sve je to lijepo i divno i krasno...ali reci nam 101d šta se tu bogati jede?! Teleći carpacio?!

Bljak ne hvala...šalim se karakteri moji! Iako znam da bi za zdravlje svi mi jeli i carpacio. Ako je losos eto mene smijeh

Dakle RAW prehrana je uglavnom sirovo voće i povrće, sjemenke i klice. Ko hrana za ptičice. Ptice lete i slobodne su. Imajte to na umu. I nikad nisam vidila debelu pticu. Jeste li vi? E pa to vam je zato jer papaju sirovo. Btw Demi More papa RAW...a ona si je piknula mladog dečeca. Još jedan plus za RAW ha? iImislila sam tako smijeh

Kako izgleda prehrana jednog sirovana?

Kao što ljudi koji jednu kuhano jednu različito tako i ljudi koji jednu sirovo jednu sasvim različito i ne postoji neko pravilo po kojem bi se odredilo što s čime kombinirati. Sve zapravo zavisi o tome što tko voli. Ali mora biti sirovo.

Cjelovito voće, sokovi od voća i povrća te smoothie-si su odličan izbor za početak dana.

Ručak i večera su jednako raznovrsni kao i kod kuhane hrane. Lista recepata je zadivljijuće dugačka. Zato ću vam navesti site jerbo bi mi ruka otpala da ih sve nabrojim. Samo ću vam navesti jedan recept koji je meni zapao za oko.

Gljive punjene pestom

Sevira se toplo iz dehidratora, imaju okus mekanih, kuhanih, kruhom nadjevenih gljiva.

Potrebno : 14 + dugmastih ( button ) gljiva, opranih i naparenih

1. Stavite kapice gljiva gornjom stranom prema dolje na tanjur
2. Izmiksajte sve začine i nadjev u blenderu do homogene konzistencije
3. Dehidrirajte na 105 stupnjeva jedno 5-6 sati, ili dok ne omekšaju.

I voila! Vaše prvo RAW jelo je gotovo...


Ali nekako mislim da ću se ja radije držati voća rofl


A za večeru...torta od sladoleda!

Vrijeme pripreme : 45 min

Image Hosted by ImageShack.us

Sastojci za 10 osoba:

4 žumanjaka
4 bjelanjaka
200g Philadelphia sira
3dl slatkog vrhnja
100g isjeckane čokolade
1 ˝ dl šećera

1. Izmiksati žumanjca s šećerom i pomješati s sirom. Izmiksati vrhnje i sasuti u smjesu od jaja. Izmiksati bjelanca izmiksati u čvrst snijeg i dodati smjesi od jaja.

2. Isjeckati čokoladu i pomješati u smjesu..sasuti u kalup obložen plastičnom folijom.

3. Ostaviti u zamrzivač oko 3h…Prije serviranja izvaditi na pola sata da malo odpusti…Pa poslužiti…

Može se dodati i mljevenog keksa ako se želi

u slast cure ( i dečki )


The vanishing 101dalmatinka

Post je objavljen 01.04.2007. u 08:00 sati.