Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmladostkastela

Marketing

PREOKRET: MIRNO RJEŠENJE PROBLEMA U MAŠOGRADU!!!

Mjesni odbor Kaštel Sućurca, ne podržava gradsko Pglavarstvo i stao na stranu Naroda!

Na sinoć održanoj izvanrednoj sjednici, sazvanoj zbog peticije preko 1500 građana i rješenja problema pothodnika na Brzoj cesti D-8, Mjesni odbor nije prihvatio prijedloge Poglavarstva Grada Kaštela, investitora i izvođača radova.

Izvođači, projektanti i Poglavarstvo Grada uporno ostaju pri semaforiziranom raskršću na Gospinom putu kod Vatrogasnog doma i kad je već pritisnuto peticijom svojih birača, nudi jedino moguće rješenje izgradnje samo tog, od tražena tri provozna pothodnika i to:
širokog 1,6 metara i visokog 2 metra, a dugog 70 metara.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Poglavarstvo Grada pri donošenju ovakve odluke, uvažava mišljenje struke, da ako se pothodnik bude širio bit će ugrožena stabilnost Vatrogasnog doma i treba onda ponovo temeljiti Garaže i Veliku salu.
Ovakva odluka nikako ne zadovoljava ni narod ni njegove predstavnike u Mjesnom odboru. Izvršena je konzultacija sa statičarem g. Šimom Plosnićem, koji je projektirao Vatrogasni dom i nakon njegove tvrdnje da su garaža i Velika sala projektirane po tadašnjim propisima da moraju izdržati potrese od 8 stupnjeva, donose svoje ultimativne odluke prema Gradu i Hrvatskim cestama.

1. Pothodnik kakvog predlaže Grad, na Gospinom putu, ne dolazi u obzir jer je manji od povijesnog „Sarajevskog tunela“ i kroz njega bi mogli prolaziti samo mali ljudi.

2. Obavezno izgraditi pravi pothodnik i to sa poslovnim prostorima po bokovima, koje bi Mjesni odbor iznajmio za razne dućane kruha i namirnica, tako da i taj dio mjesta bude dobro i sigurno opskrbljen, a opet bi se najamninom namakla sredstva za rad Mjesnog odbora, pa makar pola trebalo dijeliti sa Gradom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
3. Raskrižje kod „Jadrana“ može se riješiti semaforima, jer i tako gradski čelnici koji stoje na tom dijelu tvrde kako im je to baš najbolje rješenje.

4. Kod neizgradnje projektiranog provoznog pothodnika (za auto i prikolice, traktore i kare) kod "Mime" uvažava se nastojanje Grada da raskrižje riješi semaforima i na taj način omogući tom „Francuzu“ koji kupuje 50.000 kvadrata zemljišta, da mu mogu nesmetano dolaziti šleperi, odnosno da dobije valjanu lokacijsku dozvolu, kojom je takav ulaz uvjetovan.

Na kraju postignuta je puna suglasnost sa građanima, a poglavito potpisnicima Peticije da odustanu od planiranih blokada radova, odnosno blokade prometa na Jadranskoj magistrali predviđenoj za ponedjeljak i utorak.
Ovo zadnje nije imalo potrebe jer prema posljednjim saznanjima Poglavarstvo Grada i Hrvatske ceste prihvatili su napokon ovakvo mišljenje Naroda i njegovog Mjesnog odbora i to u roku kojeg su postavili građani u svojoj peticiji

Tekst:Acivi

Post je objavljen 01.04.2007. u 00:01 sati.